Wpis z mikrobloga

@GRBAS: po pierwsze ten tel nie ma LTE. Po drugie to jest telefon 2.5letni roznie z tym moze byc, bo jest juz bardzo dlugo nieprodukowany.
Co do tej gwarancji 24m, xiaomi nie udostepnia nigdzie czesci do naprawy. Pewnie ze da sie poskladac tel z innych, albo kupic czesci w chinach, o ile serwis GSM jest ogarniety. Tylko ze to jest troche czekania zawsze.

Nie wiem na czym ci zalezy i
  • Odpowiedz
@GRBAS: no aktualizacje smigaja bo to miui wiec wsparcie bedzie dlugo, ale o androidzie 7 na ten model zapomnij.

Nie wiem czy w obecnej sytuacji nie kupowalbym jednak jakiegos redmi 4, nawet ze wzgledu na slot na karte SD ktorego mi4 nie ma i na baterie.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Poczytam jeszcze jak duże nowości wprowadza 7 w porównaniu do 6. Slotu na kartę też chyba nie potrzebuję, ostatnie 2 lata miałem telefon bez niego z 16gb wbudowanej pamięci i wystarczyło.
Najbardziej zależało mi na diodzie powiadomień, aktualizacjach i cenie. Pewnie warto dopłacić choćby do redmi 4, mimo wolniejszego snapa, ale będzie on bardziej przyszłościowy.
@znikajacypunkt: dałoby się to jakoś sprawdzić?
  • Odpowiedz
@GRBAS: Ciekawe z jakiego kanału dystrybucyjnego korzystają. Mój Chińczyk (dystrybutor) już nie ma w swojej ofercie odnawianych mi4 a tym bardziej nowych. Możliwe, że skupują u jakiegoś chińczyka po 200-300 zł odnowiony na zamiennych częściach i sprzedają. Ja bym na Twoim miejscu zrezygnował z kupowania mi4. Dziś przyszedł dla mojej mamy model redmi 4 i naprawdę ten telefon daje radę.
  • Odpowiedz