Wpis z mikrobloga

@slvk: Uważam, że nie masz racji. Ilu znasz ludzi którzy zmienili coś z tego co zostało opisane? Ja znam tylko kilka które zrezygnowały z religii (w tym ja). Nie znam żadnej która by zmieniła religię na inną.
@Luks_x: osób, które zmieniły religię co najmniej 15, osób, które odrzuciły religię to spokojnie kilkadziesiąt.
narodowości nie zmienisz, ale zwróć uwagę, że to raczej kwestia, o której nikt nie decyduje. rodzisz się polskiemu małżeństwu - jesteś polakiem. niemieckiemu - jesteś niemcem.
@slvk: Sam widzisz. Ty znasz tylko ludzi zmieniających religię, ja nawet takich nie znam.
Odstępstwa od normy są rzadkie i to co napisano zgadza się z rzeczywistością. Jeśli jest to ułamek % z ludzi których znasz to można powiedzieć, że jest to możliwe, ale rzadkie lub niespotykane. Po za tym podważasz coś żyjąc w wolnym kraju. Teraz wyobraź sobie 2mld muzułmanów i każ im zmienić wiarę.
Ty znasz tylko ludzi zmieniających religię

@Luks_x: znam też innych. i po co mam kazać komukolwiek zmieniać wiarę? jego wiara to jego sprawa. i jasne, w zdecydowanej większości przypadków wiara to jest kwestia tego, jak jesteśmy wychowani. duża część tego, jacy jesteśmy to kwestia wychowania i przebywania w różnych środowiskach
@Luks_x: A to nie moge wybrać pozostania przy tym w czym mnie wychowano? Pozostanie przy czymś to też wybór a ten obrazek np to ignoruje. Mówi ci nie wybrałeś tego w co wierzysz co wyznajesz. No właśnie wybrałem, bo moge w każdej chwili to zmienić i porzucić.
@slvk
@heliodorgi a wiesz ze jak by była wojna to i tak musisz bronić swojego kraju i będą mieli w dupie że niechcesz może też o to chodzi tutaj nie ma wyboru jesteś zmuszony iść do wojska w razie w