Wpis z mikrobloga

Mirki robilem wykpowoy fbw (zalacznik)prze pol roku lecz juz troche mi sie znudzil zmienilbym kilka cwiczen albo najlepiej caly trening np. na góra/dół. Chyba ze lepiej nadal go kontynuowac. Cel to masa i środek klaty bo odstaje bardzo
Taki plan ok czy lepiej zostac przy tym co miałem ?

Poniedziałek

SIŁA GÓRA
3-4x 3-5 Wyciskanie sztangi leżąc (ławka pozioma)
3-4x 6-10 Wyciskanie sztangielek głową w górę (ławka skos 30°)
3-4x 3-5 Przyciąganie sztangi nachwytem w opadzie tułowia, (wiosłowanie)
3-4x 6-10 Przyciąganie linki wyciągu górnego, siedząc (szeroki nachwyt)
2-3x 5-8 Wyciskanie sztangi sprzed głowy, stojąc
2-3x 6-10 Uginanie ramion ze sztangą prostą, stojąc
2-3x 6 x 10 Wyciskanie francuskie sztangi leżąc

Wtorek SIŁA DÓŁ
3-4x 3-5 przysiady ze sztanga na plecach
3-4x 3-5 martwy
3-4x 3-5 prostowanie nog na maszynie
4x 10 wspiecia na palce siedząc

Czwartek HIPER GÓRA
3-4x 5-8 wyciskanie sztangi lezac skos 30 stopni
3-4x 6-10 rozpietki ławka poziom
3-4x 8-10 przyciagnie wyciagu dolnego
3-4x 8-10 wiosło hantlem w opadzie
3-4x 6-8 1) Unoszenie hantli bokiem w górę na zmianę z
2) Unoszenie hantli bokiem w opadzie tułowia
3-4x8-10 prostowanie ramion-wyciag gorny

Piątek HIPER DÓŁ
3-4x 4-8 przysiad przedni
3-4x 6-10 wykroki
3-4x 8-10 prostowanie nog na maszynie siedzac
3-4x 6- 10 wspiecia z hantlami

#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia
Okter - Mirki robilem wykpowoy fbw (zalacznik)prze pol roku lecz juz troche mi sie zn...

źródło: comment_oTkrlGBXA3vTeIeZx3yIjl5otCEIxpHe.jpg

Pobierz
  • 7
@Okter Chyba logiczne, że nie będziesz miał takiego progresu jak na początku. Niestety. Coraz częściej się będą zdarzać faile itp. Jednak może czas pomyśleć o innym treningu? Jeśli ten ci się znudził, to może czas na coś innego. Inna objętość, może większe nastawienie na bicie maksów. Może sama zmiana ćwiczeń, może już wprowadzić nieco odmienności. Modyfikuj i zmieniaj plan pod to, co cię teraz najbardziej interesuje.
@Okter: zasadniczo to pytając o poradę w kwestii treningi powinieneś powiedzieć ile masz lat (widełki chociaż xD), wzrost waga, jak micha (kaloryczność itd), jaki staż, jak w liftach

Siłownia to nie tarot ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fifeq3: To tak 16 lat, ekto 190cm 76kg, miesiąc bezsensownego machania na maszynach, później to fbw przez kilka miesięcy bez trzymania solidnej michy, następnie okazało się ze po siłowni wyszła przepuklina kresy białej którą miałem już wcześniej ale nic z nią nie robiłem , dlatego teraz lekarz odradzał ciężkie ćwiczenia wywierające presje na brzuch (siady i martwy). Z przysiadami jest ok ale jednak po martwym przepuklina się odzywa, wiec do zabiegu