https://howsecureismypassword.net/ Polecam z zastrzeżeniem: Jeżeli strona mówi, że Twoje hasło jest słabe - wtedy na pewno jest słabe Jeżeli strona mówi, że złamanie Twojego hasła zajmie setki lat (lub dłużej) - wtedy twoje hasło jest co najmniej w miarę dobre, ale to nie oznacza, że jest super-silne. Miałem nadzieję, że moje hasło jest troszkę mocniejsze ( ͡°ʖ̯͡°) #security #ciekawostki
@Romantyczny_widelec: a czym tu się jarać z czasem łamania hasła jak i tak większość włamań jest przez dziury albo przez socjotechnikę... zaraz zaraz czy właśnie nie podaliście nieznajomej osobie hasła do swojego banku wraz z numerem IP
@Romantyczny_widelec rozkmina była tu, była na uczelni ze znajomymi, na redicie i wyszło że limit i owszem, ale w okolicy 1KB by ludzie nie używali gifów jako haseł
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
Polecam z zastrzeżeniem:
Jeżeli strona mówi, że Twoje hasło jest słabe - wtedy na pewno jest słabe
Jeżeli strona mówi, że złamanie Twojego hasła zajmie setki lat (lub dłużej) - wtedy twoje hasło jest co najmniej w miarę dobre, ale to nie oznacza, że jest super-silne.
Miałem nadzieję, że moje hasło jest troszkę mocniejsze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#security #ciekawostki
nice try