Wpis z mikrobloga

Już nie będę się rozpisywał więc krótkie pytanie..
Czy za pomocą VIDA 2014D (z dice) będę mógł skasować błąd czujnika ciśnienia spalin (dpf) oczywiście po wymianie na nowy?
Wymieniłem dpf, dolałem litr płynu, wszystko w kompie zrobione ale znowu jest błąd czujnika a tutaj gdzie jestem volvo to auto z kosmosu i nikt tego nie robi..

#mechanikasamochodowa #volvo v50 2.0d 2006
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ashmedai: nigdy tego nie robiłem, ale jeżeli nie VIDĄ, to nie wiem czym by się dało.
W zasadzie zapamiętane błędy można kasować jakimkolwiek mądrzejszym niededykowanym sprzętem (np. diagunem).
Czy wiesz jaki konkretnie błąd się pojawiał? Powinien mieć numer np. ADM-xxxx
  • Odpowiedz
@Jemigrant: W de (Schwabisch Gmund) i generalnie odsyłają mnie do Aalen (30km).. bo tutaj nikt nie robi volvo (tak mi powiedział kiero garażu koło mojego domu)

@mattcabb: Nie mam kodu, każdy kto podpinał (w pl) czytał opis a ja nie dociekałem. Na stówę chodzi o czujnik różnicy ciśnienia w dpf..
Przypuszczam, że facet spokojnie dałby radę to zrobić ale skoro stwierdził, że to trudna sprawa bo oni tylko
  • Odpowiedz
@ashmedai: Tak, na Vidzie będziesz mógł skasować błąd czujnika bez problemu. W sumie to każdy błąd możesz skasować, a jak wyskoczy jeszcze raz to problem może być gdzieś indziej. Może musisz zresetować "Resetting the odometer particle trap"? Strzelam.
  • Odpowiedz