Wpis z mikrobloga

#bookingcom z racji tego, że prowadzę mieszkanie na krótkoterminowy wynajem w #gdansk chętnie się podzielę historia o moich ostatnich gościach. Stwierdzam, że nasi rodzimi dorobkiewicze przyjeżdżający z #anglia czy #norwegia coraz bardziej dziczeją. ()

Wchodzę do mieszkania po 4-osobowej rodzince z Polski, ale przerobionej na Norwegów. Zaduch w mieszkaniu, dobrze że ambipur włączyłem do gniazdka przed ich przyjazdem, dzięki czemu dało się wejść, po otwarciu okna zaduch ustaje. Skąd źródło? A no wchodzę do kuchni, na blacie rozpierd.... butelki po napojach energetycznych, gazowanych typu 3 cytryny i etc. Dobra zdarza się, patrze pod blat trzy wory śmieci, gromadzili je przez 4 dni, a w nich produkty szybko rozkładające - odpady kurczaka i etc.(,)

Ewidentnie rodzina ma problemy alkoholowe, bo liczba browarów wypitych to 20 do tego 0,7 l żubrówki i jakieś drinki z butelki.

Ja się pytam? Co z tymi ludźmi się dzieje tam na zachodzie, ze chomikują tony śmieci w mieszkaniu i zapachy im nie przeszkadzają? Dałem im klucze do śmietnika, który jest przed klatką.

A tak apropo kluczy do mieszkania. Najlepsze. Chwilę po tym jak opuścili mieszkanie polscy Norwegowie wysłali mi SMS o treści: "klucze leżą na lodówce". Co oznaczało, że mieszkanie zostawili otwarte na kilka godzin. Mogli wrzucić do skrzynki, czy jak albo dopytać co z tym zrobić ;)

Nie mam żalu do nich za porozwalane bety w łóżkach (bo wyjeżdżali z rana), czy ręczniki, przywykłem do tego. Ale jak można żyć w takim bałagnie?
pojke2 - #bookingcom z racji tego, że prowadzę mieszkanie na krótkoterminowy wynajem ...

źródło: comment_KQGm2lQv5vIT0OSA7Wpk1HYIojCxKDcp.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pojke2:
J----y zarobas dostal kawalerke po babci i wydaje mu sie ze to Hilton czy inny Radisson.
Trzy wory smieci o niech mnie c--j strzeli jacy syfiarze patologiczni i do tego alkoholicy bo przez 4 dni wakacji w------i 20 piwek i 0,7. No i zlodzieje bo przeciez kogo stac na wynajmowanie mieszkan zamiast w hostelach sie gniesc...

ale kawke to przytulisz z januszowym usmiechem na cebulowej mordce
  • Odpowiedz
  • 0
@pojke2 najem niestety tak wyglada. Ja zamierzam takze wejsc w ten biznes dobowy, duzo pierd***lenia jest przy tym, bo ludzie jacy sa, tacy sa.. Placa to i wymagaja. Ale takie zachowanie to sie z domu wynosi. Na moje szczescie, najem dlugoterminowy mi dobrze wychodzi i nie wiem teraz, czy wejsc na dobowy czy kolejne na normalny najem. Wszystko ma plusy i minusy. Powodzenia w biznesie!
  • Odpowiedz
@bratbarabasza: ( ͡° ͜ʖ ͡°) słuchaj jesteś trochę niesprawiedliwy, do każdego przyjazdu gości się przygotowuje pomijam pościele i sprzątanie, ale kupuje cukierki z Wawel dla dzieci, a dla dorosłych p--o Amber Johannes - po 4 zł, do tego wody w szklanych butelkach by wszystko wyglądało profesjonalnie, bo uważam, że warto gościć ludzi skoro płacą dużo za noc, a często docierają do mnie gdy są już sklepy
  • Odpowiedz
@seowca: @bratbarabasza: @pianinka: dodam wam jeszcze, że jak jest system najmu #airbnb to tam oceniany jest gość i wynajmujący i całkiem inaczej to wygląda, owszem bałagan może goście z tego systemu pozostawiają, ale zawsze np. informują, że śmieci nie wynieśli bo to i tamto, liczą się z tym, że mogą być krytycznie ocenieni. Stąd w #airbnb mam taniej niż na #bookingcom
  • Odpowiedz
@seowca:
Jesli masz takie podejscie to nie wynajmuj.

@pojke2:
Polecam dopisac do ogloszenia ze wymagasz regularnego wynoszenia smieci.
Napisz tez ze w weekendy nalezy umyc okna i wyprac firany. Podczas najmu dluzszego niz 6 dni nalezy zrobic generalny remont z malowaniem i zmiana parkietu wlacznie.
  • Odpowiedz
@dziobnij2: idę po kumpli z dzielnicy, a poważnie, nikt takich numerów nie robi :) ty masz wszystkie dokumenty i wiadomo, ze jak ktoś z gdańska to podpadziocha, ludzie płacą z góry
  • Odpowiedz