Aktywne Wpisy

Salido +239
Minął 16. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
100 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
106 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
100 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
106 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-411243-28
Pobierz
dobry-informatyg +227
Pani Sylwia Gregorczyk-Abram. Rakłem srogo. Dla niej nie liczą się kompetencje, tylko poczucie wstydu xD
#4konserwy #bekazlewactwa #feminizm #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn
#4konserwy #bekazlewactwa #feminizm #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn

Mirki, postanowiłem się trochę ogarnąć i lekko przebranżowić. Pracuję od kilku lat w ogólnie pojętym IT (sieci, support, naprawa), ale czas na zmianę kierunku i ujednolicenie zakresu wiedzy.
W tym celu od 3 dni biorę udział w szkoleniu. Nie podaję nazwy firmy, aby nie być posądzonym o przedstawicielstwo i reklamowanie się, jestem jedynie uczestnikiem i końcową opinię wydam po zakończeniu kursu. Kurs trwa 4 miesiące i kilka dni, dokładnie 332 godziny w godzinach wieczorowych(pn-czw) + soboty. Kosztuje 8799 zł, tu wielki plus dla firmy za rozbicie na raty 10x0% bez udziału banku. Myślę, że nie jest to duży koszt biorąc pod uwagę liczbę godzin. Nie będę podawał dokładnego harmonogramu, napiszę tylko pokrótce co się zawiera w szkoleniu:
- podstawy html i css
- wprowadzenie do http, serwery www
- javascript
- systemy kontroli wersji
- frameworki css, RWD, preprocesory css
- jQuery
- wprowadzenie do .NET, podstawy C#, WPF, ASP.NET, WinJS, xamarin, UseCase
- bazy danych
Po zakończeniu kursu dostaniemy certyfikaty ʕ•ᴥ•ʔ, będziemy mieć możliwość spotkania się z rekruterami aby dowiedzieć się jak najczęściej przebiegają rozmowy kwalifikacyjne, jakie zadawane są pytania - techniczne i HR-owe. Na koniec firma szkoleniowa zapewnia kontakt z firmami, które z nimi współpracują i aktualnie poszukują osób na pozycję Junior .NET developera.
Po trzech dniach jestem zadowolony z przebiegu kursu, wygląda to naprawdę profesjonalnie. Na pewno polecam osobom, które mają słomiany zapał do samodzielnej nauki tak jak ja. Jak już się zapłaci to nie ma wyjścia, trzeba chodzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za jakiś czas na pewno napiszę jak mi idzie. Doświadczone mirki życzcie mi powodzenia żebym dołączył do mistycznej grupy #15k
źródło: comment_ZFun9wgfvnpwFk5PEMSY3f9CyK5dAuVt.jpg
Pobierz@wychu: xD Po tylu latach w branży jeszcze się nie nauczyłeś jakie certyfikaty są ważne i warte do zrobienia?
Komentarz usunięty przez autora
Ale już nie dołujcie tak kolegi @wychu. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ważne, że sam jest zadowolony.
@desad: Za 900 zl to ja moge mu szczerze pozyczyc powodzenia a nie byc jego wsparciem przez 2-3 miesiace xD
Znajdz mi ogarnietego programiste ktory powie ci inaczej niz ja.
Juniorzy zarabiaja tyle w tydzien.
@birus: co to znaczy zaczepić się? Gdzie powinienem się zaczepić z zerową wiedzą?
1) nihil_novi a nie nihil-novi
2) Chodziło mi o to, że będąc w branży powinieneś wiedzieć, że jedyne certyfikaty co coś znaczą to te między innymi od: Cisco, Microsoft, Oracle, (ISC)², CompTIA, PMP, Red Hat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AvantaR: Polecam przeczytać wcześniejsze wpisy OPa, bo nie wygląda na to żeby zaczynał od zera.
@nihil_novi: a co ma mąka do wiatraka? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)