Wpis z mikrobloga

Długi wywiad z Feargusem Urquhartem (Fallout 1 i 2, Fallout: New Vegas, KotoR 2, Alpha Protocol, Pillars of Eternity i inne) przeprowadzony przez IGN. Sporo ciekawostek m.in. na temat Fallouta i informacji od kuchni. Wspomina też jak żydzi z Bethesdy oszukali jego firmę. Polecam.

#gry #pcmasterrace #rpg #crpg #fallout #bethesdasucks
Bethesda_sucks - Długi wywiad z Feargusem Urquhartem (Fallout 1 i 2, Fallout: New Veg...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bethesda_sucks: Lubię Twoje wpisy i podziwiam pasję do erpegów, ale co Ty masz do Żydów? Nie lubię Todda Howarda i spółki nie za ewentualne pochodzenie, tylko za ich działania. Co ma jedno do drugiego?
  • Odpowiedz
@Sagez: Stwierdzam jedynie fakt, który moim zdaniem jest warty odnotowania. Spójrz na działalność CD Projektu i porównaj ich działalność z działalnością żydów (Vivendi/Activision, Bethesda, Blizzard...), przypadek? Bethesdy nie lubiłem na długo przed tym jak dowiedziałem się kto kieruje firmą, po "oświeceniu" na RPG Codex potwierdziły się jedynie stereotypy. Jeśli żydzi nie chcą by "żydzenie" kojarzyło się negatywnie to niech przestaną mącić i kłamać (vide domaganie się odszkodowań od Polaków, szkalowanie
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Ale to raczej nie ma sensu. Możesz atakować konkretne osoby (konkretnych Żydów jak wolisz) i to rozumiem, a nie pisać ogólnie o niesprecyzowanych mącących i kłamiących Żydach. Żydów jest na świecie ponad 15 milionów i nie da się powiedzieć czegokolwiek sensownego o tak wielkiej grupie ludzi. Piszesz tak ogólnie, że nie mogę traktować tego poważnie. I co ma pochodzenie do robienia biznesu? Prawie każdy chce zarobić i mało kto
  • Odpowiedz
@Sagez: Ale przecież piszę o żydach z Bethesdy, konkretnych.

nie da się powiedzieć czegokolwiek sensownego o tak wielkiej grupie ludzi

lol (i to z wielu powodów)

Nie chce mi się prowadzić tej polemiki, stwierdzam jedynie fakt. BTW, chciałbym przy okazji zwrócić Twoją uwagę na świetną recenzję Arcanum w Secret Service, a w szczególności na fragment "lata jak Żyd po pustym sklepie" (patrz skan załączony niżej). Te stereotypy nie wzięły
Bethesdasucks - @Sagez: Ale przecież piszę o żydach z Bethesdy_, konkretnych. 

nie...

źródło: comment_rPQItcpwxTBBLQgE4deuLbmkbBfHxz95.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: No pewnie, że się nie da wrzucić milionów ludzi do jednego worka z jakąś łatką. A my, Polacy, to niby sami alkoholicy i złodzieje? Sam piszesz, że stereotyp nie bierze się znikąd ( ͡° ͜ʖ ͡°). Pewnie, że mamy Michnika i Blumsztajna z Wyborczej, ale masz też prawicowych Wildsteinów, więc Twoja narracja ciut się sypie.
Opowieści babci to taki sam argument jak ,,kolega powiedział''. Tak
  • Odpowiedz