Wpis z mikrobloga

W-----a mnie, że w tym kraju trzeba założyć, że każdy jest złodziejem i chce Cie o--------ć z czego tylko masz... Nie możesz pozostawić motocykla pod blokiem bo musisz przykuć go 5 łańcuchami, założyć 2 disclocki, zainstalować 2 lokalizatory gps i jeszcze wynająć ciecia żeby stał obok i pilnował ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#polska #jakzyc #gorzkiezale #takaprawda i trochę #motocykle
BlueberryHills - W-----a mnie, że w tym kraju trzeba założyć, że każdy jest złodzieje...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlueberryHills: Przez jakiś czas pracowałem w Saint Louis w USA, kumpel trzymał swojego Victory z kluczykami w stacyjce pod domem, bez żadnego ogrodzenia. Tak samo dwa samochody. Jego sąsiedzi tak samo.
@fotograf_warszawiak: Ja się wyprowadzam na stałe z żoną. Jesteśmy już zdecydowani. A pracuję jako DevOps w międzynarodowej koropracji i wierz mi że nie narzekam na zarobki. Ale w pewnym momencie, gdy zaczniesz latać po świecie, pracować w
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: O tym właśnie mówię. Jak byłem kilka lat temu w Norwegii jako młody człowiek i mało wiedzący człowiek doznałem szoku. Przed gospodarstwami stała półka z warzywami, a obok niej koszyczek na pieniądze. Właściciel wieczorem zabierał hajs i tyle. Nie ogarniałem wtedy skąd takie zaufanie do reszty, przecież u nas by ukradli towar, kasę z koszyczkiem i w ogóle całą półkę...
  • Odpowiedz
  • 0
@blubi_su też zostawiam kluczyki w motocyklach, bo tak je łatwiej znaleźć. Co prawda większość czasu są w zamkniętym garażu, ale zdarza się zostawiać na podwórzu gdy akurat coś robię i stoją pod pokrowcem lub bez.

O i znalazłem zdjęcie jak kiedyś zostawiłem kluczyk na prawie cały miesiąc gdy mieszkałem w Poznaniu xD
kendi - @blubi_su też zostawiam kluczyki w motocyklach, bo tak je łatwiej znaleźć. Co...

źródło: comment_nEHnXzvSlNNx1h1Xm7Cf7UXftevVvnzx.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz