Wpis z mikrobloga

@lajsta77: no chyba, że na siłę Ci to mleko wszędzie wciskają. Albo Twoja żona też nie toleruje laktozy, a tu przychodzi mleczarz i wylewa w nią całą bańkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) można się w-----ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lajsta77: Jeśli nie tolerujesz laktozy, to po prostu nie pijesz mleka. A dzisiaj w Europie nawet jak nie tolerujesz laktozy, każą Ci to mleko pić, bo jak nie to będziesz laktofobem, a to już zbrodnia!
  • Odpowiedz
@kontonr77: no ale to sa przypadki na zasadzie:
Nie tolerujesz laktozy ale sprzedajesz mleko w swoim sklepie. Nikt ci go do gardla nie wlewa, nikt nie kaze ci byc gejem, albo brac z nim slubu.
Misku twoje porownanie nadal lezy.
Poza tym to drugie dzialnie w PL rowniez jest karalne, radze sie doksztalcic.
  • Odpowiedz
poprawność polityczna okazała się ważniejsza

@kontonr77: nie "poprawność polityczna" tylko obowiązujące prawo, ale jak widać prawaka jako katolika prawo nie obowiązuje?

ale laktoza nie więzi, nie gwałci i nie transmituje tego wszystkiego na żywo do sieci

@trebeter: gdyby laktoza miała wolny wybór, to nie widzę powodu, by nie tolerować tej części laktozy, która to robi. Co ci zrobiła reszta?
  • Odpowiedz
@AtoMan: nie miałbym problemu gdyby to były jednostkowe przypadki
bo wiem, że wszędzie są źli ludzi
ale k---a, jeżeli w jakimś kraju danej mniejszości jest 2%, ale w więzieniach stanowią 10% skazanych
to coś tu k---a nie tak
+ to że oni jako całość społeczeństwa nie widzą w tych gwałtach nich złego
  • Odpowiedz
@AtoMan: a, poza tym to nie jest tak,że ja wszystkich imigrantów nie lubię
nie mam problemu np: z azjatami, miałem z nimi styczność kiedyś, mój ojciec pracował w handlu ubraniami.
pracowici ludzi którzy przyjeżdżali do kraju pracować, nie popełniali więcej przestępstw niż średnia, nie robili jakiś gównodomnstracji o zasiłki i tego typu głupoty
  • Odpowiedz
@trebeter: Widzisz, to bardzo często jest tak, że jak się pozna członka jakiejś grupy, której się wcześniej nie lubiło, to nagle trochę zmienia się postrzeganie tej grupy. Wiesz dlaczego? Bo często nietolerancja bierze się z niewiedzy i strachu przed nieznanym. Tylko ludzie zbyt często myślą, że mają jakieś prawdziwe powody, żeby nie lubić na raz kilku milionów ludzi, których nigdy nie poznali i nie widzą w tym nic dziwnego.
  • Odpowiedz
@Marbarella: dane mi było spotkać wielu cyganów
sporo ich w moim mieście
nie przypominam sobie abym spotkał jakiegoś w pracy
żadnego nie wspominam dobrze
jedn w parku przylazł po papierosa, to bez ceregieli przyznał, że on żyje z tego co się do ręki przyklei
  • Odpowiedz
no ale to sa przypadki na zasadzie:

Nie tolerujesz laktozy ale sprzedajesz mleko w swoim sklepie.

@PurpleHaze: No właśnie o to chodzi. Lewactwo zmusza ludzi, by to "mleko" wbrew swojej woli sprzedawali.
  • Odpowiedz