@Kotel_: inna sprawa, że Twój problem jest jakiś dziwny i przeczący wszystkiemu… nie miewam tak głupich problemów… no ale każdy ma swoją piaskownicę. Ja analogiczne problemy mam z npm, więc… :P
@GlenPL: tego też próbowałem python-setuptools is already the newest version (20.7.0-1). 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
@morsik: mam kilkadziesiąt envów u siebie, staram się je nazywać identycznie jak repozytoria z gita ale czasem nazwa jest hehe za długa i wpadam na genialny pomysł skrócenia jej
@GlenPL: ja zawsze w katalogu z projektem robię katalog o nazwie venv. I w każdym projekcie . venv/bin/activate. Katalog oczywiście dodany do .gitignore i nigdy nie widziałem potrzeby używania virtualenvwrappera ;) Problem z długimi nazwami też się sam rozwiązuje (głównie dlatego, że go nigdy nie miałem).
@morsik: myślę że nie ma co dywagować nad tą kwestią, ja używam wrappera, Ty zwykłego venva - i ten i ten robi robotę, reszta to osobiste preferencje :)
root@ubuntu:~/dnspython-master# python setup.py installTraceback (most recent call last):
File "setup.py", line 19, in
from setuptools import setup
ImportError: No module named setuptools
root@ubuntu:~/dnspython-master# pip install setuptools
Requirement already satisfied: setuptools in /usr/local/lib/python2.7/dist-packages
root@ubuntu:~/dnspython-master# pip install --upgrade setuptools
Requirement already up-to-date: setuptools in /usr/local/lib/python2.7/dist-packages
sudo pip install setuptoolsi pokażpython --versionRequirement already satisfied: setuptools in /usr/local/lib/python2.7/dist-packages
Python 2.7.12
@Kotel_: toś Ty chyba Rubiego nie widział (✌ ゚ ∀ ゚)☞
A tu zawsze mam problemy, zaraz będę pytał o inną sprawę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
sudo apt-get install python-setuptoolswhich pythonzgaduję że masz złe python path w systemie, ale i tak polecam zamiast to naprawiać to stworzyć virtualenv i wtedy nie będzie żadnych problemów
https://virtualenvwrapper.readthedocs.io/en/latest/
python-setuptools is already the newest version (20.7.0-1).
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
@morsik: jak coś z npm to wal na priv :)
@GlenPL: chyba tag zrobię, dzięki
@GlenPL: do dziś nie wiem po co ten virtualenvwrapper. Przecież to żadna różnica od odpalenia
virtualenv venv:Dworkon nazwaalboworkoni wylistuje wszystkie venvy jakie masz w systemie :)venv. I w każdym projekcie. venv/bin/activate. Katalog oczywiście dodany do.gitignorei nigdy nie widziałem potrzeby używania virtualenvwrappera ;) Problem z długimi nazwami też się sam rozwiązuje (głównie dlatego, że go nigdy nie miałem).