Aktywne Wpisy
Tox1c 0
To ja z nietypowym pytaniem, poszukuję jakiegoś taniego, memicznego "perfumu", ma to być część urodzinowego prezentu dla kolegi który jest jakimś koneserem. Chyba nie korzysta z wykopu ale wiem że jest na jakiś grupach w stylu tagu #perfumy
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"

Goronco +39
#sebcel
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał
K---a ja autentycznie chcę dołączyć do was, do zabawy na tagu, ale przecież tego nie da się słuchać. Zanim ten chłop wysra* to co chce powiedzieć to mnie strzela k-----a.
*wysra, bo mówi jakby srał

Próbuję stworzyć urządzenie bazujące na esp8266-12 zasilane z baterii a więc pobór prądu musi być jak najmniejszy, będzie to urządzenie zbierające dane. Napisałem program, który łączy się do sieci a po połączeniu do niej usypia urządzenie na określony czas, i tak w kółko - program testowy żeby sprawdzić rzeczywiste pobory prądu. No i oczywiście nodemcu pokazuje swoje mocne strony, bo w trybie uśpienia raz pobiera 1,1mA a innym razem 38uA, ten sam program cały czas działający w pętli. Te 38uA zgadza się z wieloma źródłami (15uA esp + dzielnik napięcia na wejściu ADC który jak widać muszę usunąć). Prąd mierzę pomiędzy stabilizatorem 3,3V a esp, zaraz przy esp dołożone kondensatory 1000uF i 100nF.
Ktoś zerknie na kod?
http://pastebin.com/4HcR25uE