Wpis z mikrobloga

Tym razem #pytanie do #programowanie #narzedzia #pracbaza #informatyka kojarzy ktoś narzędzie do postawienia na własnym serwerze (open source lub na jednorazowej licencji) do zarządzania relacjami z klientami, ale z naciskiem NIE na sprzedaż, a bardziej raportowanie i tworzenie swego rodzaju obszaru z bieżącymi informacjami dla klientów w kontekście usługi, którą dla nich świadczę? A więc załączam dokumenty, określam co jest teraz robione, jakie koszty ponieśli w tym miesiącu, jakie zdarzenia miały miejsce itd. Zdecydowanie nie w formie ticketów (jednego zbioru ze wszystkim) tylko właśnie czytelnych sekcjach z tymi wszystkimi danymi.

Póki co spróbowałem:
- WordPress + wtyczka Customer Area i właściwie to jest to, tylko płatność roczna mnie odstrasza (mam tu menu do zorganizowania i takie wtyczki jak korespondencja z klientem, kalendarz, zadania, powiadomienia e-mail itd.)

- SugarCRM / vTigerCRM ale to jest kolos i ciężko ukryć zbędne funkcje, bo jednak ma nacisk na sprzedaż, a ja nikomu nic nie chcę sprzedać.

Może już ktoś potrzebował takiego "obszaru dla klientów" z możliwością dostosowania sekcji / załączania plików / podpinania powiadomień o nowych danych dostępnych w panelu itd. Z góry dzięki.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wczoraj: już chciałem zgłaszać bug w powiadomieniach do administracji ("wczoraj napisał do Ciebie") ;-). Jira trochę znam i inne systemy ticketowe do wspierania pracy zespołu, ale wydawały mi się zbyt skomplikowane dla klienta-laika, który nie ma związku z systemami IT. Znasz może jakiś bardzo prosty i czytelny (flat design?) system ticketowy po PL, który można u siebie zainstalować i ewentualnie okroić?
  • Odpowiedz