Dziś zostałem hackermanem XD Przed świętami nabyłem NESa mini, a wczoraj ukazał się doskonały program i tutorial do wgrywania własnych romów do pamięci. Mam wszystko, co tylko bym sobie zamarzył w małym pudełku pod telewizorem.
@pawelek: Ale czad! :D A to podmieniasz czy dodajesz sobie nowe romy? Można dodać X-wiele czy tylko kosztem starszych? I normalnie da się obrazek i text podmienić? Może uda się spolszczyć menu? :)
@odyn88: bardzo łatwo, miałem co prawda jeden błąd, którego nie pomógł mi zlikwidować nawet twórca programu, ale okazało się, że to przez Windows Defendera @ufix: podobno do 80 gier (30+50) nikt nie miał problemów, twórca zaleca góra 30+30
@odyn88: gość na reddicie potwierdził działanie konsolki z wgranymi 95 grami, ale pewnie wejdzie więcej bo konsola ma 512MB pamięci, a tak naprawdę boxart zajmuje więcej niż rom na nesa
@pawelek: A jak z kompatybilnością z nieoficjalnymi ( ͡°͜ʖ͡°) grami? Bo jak wiadomo jest to konsola z wgranym emulatorem NESa, a wiele emulatorów sobie nie radzi z niektórymi grami.
@Pawciio952: a tak w ogóle to miałem dropy fpsów w Mega Manie, wszak NES Mini to nic innego jak emulator (możliwe, że to dlatego w kompilacji znalazła się druga, a nie pierwsza część?)
Przed świętami nabyłem NESa mini, a wczoraj ukazał się doskonały program i tutorial do wgrywania własnych romów do pamięci. Mam wszystko, co tylko bym sobie zamarzył w małym pudełku pod telewizorem.
#pegasus #nintendo #nesmini #hackerman #retrogaming
źródło: comment_twkiMVeUUld2TTmWRTTAJXIjXKOJtMPF.jpg
Pobierz@fizzly: podstawowe 30 gier jest niejako "oddzielone"
źródło: comment_orJv4XC642WM2E6M6HTXsgXR1Ho7iZEX.jpg
Pobierzźródło: comment_Xw9QwXwWi1g4g3PCyHZWjLJlGyK47ozn.jpg
Pobierz@ufix: podobno do 80 gier (30+50) nikt nie miał problemów, twórca zaleca góra 30+30
Bo jak wiadomo jest to konsola z wgranym emulatorem NESa, a wiele emulatorów sobie nie radzi z niektórymi grami.
@pawelek: (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_TWBeyVcewgcj7HsbX0ILs8KrjCkPX5T9.jpg
Pobierzhttps://www.aliexpress.com/store/product/For-multiplayer-games-pocket-30-anniversary-nostalgia-game-children-s-handheld-game-player-2-6-inch/105931_32691514253.html
Tylko poczekaj, bo często obniża cenę. Ja zapłaciłem 22$