Aktywne Wpisy

yechu +16
Żaden z tych influencerów, muzyków, aktorów, widzów nie działał całkowicie bezinteresownie. Każdy z nich, nawet jeśli nieświadomie, dąży do zdobywania popularności, poprawy własnego wizerunku i szuka poklasku. Doskonale wiedzą, że każda taka akcja pozytywnie wpływa na ich markę osobistą, a w dłuższej perspektywie może przełożyć się na zarobki.
Podobnie firmy wpłacające duże kwoty. Jeśli ich udział w zbiórce został zauważony i dobrze odebrany społecznie, bardzo możliwe, że ten gest zwróci im się wielokrotnie
Podobnie firmy wpłacające duże kwoty. Jeśli ich udział w zbiórce został zauważony i dobrze odebrany społecznie, bardzo możliwe, że ten gest zwróci im się wielokrotnie

Mirki, mam pewien problem, mianowicie mam bazę danych MS SQL 2016 i chcę pobrać pierwszy rekord z zapytania poprzez program w C#. Wcześniej mi się to udawało (w MySql), natomiast teraz mam z tym problem.
Mianowicie, zawsze zwraca mi null, lecz w programie obsługującym MS SQL działa bez problemu.
Zapytanie jest takie samo.
W kodzie nic, w programie wynik jest :(
Podgrzeję atmosferę, mówiąc, że dodawanie/edytowanie danych za pomocą kodu działa bez problemu.
Pomoże ktoś?
Obrazek w pełnej rozdzielczości - Kliknij w "wtf.png"
źródło: comment_Yte36xkhhTjD5FeZBcmLCi1QLzdjGdvm.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@mrleon: Patrzałem również z readerem, i tutaj, o dziwo, HasRows = true, ale w Results nic nie ma, jednakże jak dam query = "SELECT * FROM USERS;", to HasRows = true a w Results mam 11 pustych wyników, dasz radę sobie to wyobrazić, czy zrzut? :P
1.Sprawdź czy łączysz się do dobrej bazy.
2. Rzutowanie object z ExecuteScalar na User to niezbyt dobry pomysł.
3. Pokaż ss z użycia SqlDataReadera, rozwinięciem jakiegoś rezultatu.
Komentarz usunięty przez moderatora
1. To jedyna baza danych, jakiej używam, tak samo jedyna tabela
2. Usunę
3. zaraz dam, natomiast niżej z ExecuteReader, gdzie "HasRows" = true, ale nic nie ma XD
@mrleon: Nie mam QueryAsync, co najwyzej NonQueryAsync
źródło: comment_fQar8hRqjNkKCEFNF220fE4cCHBpk6Jt.jpg
Pobierzźródło: comment_J8rehCXWIUDa3Yim7RMyH3KUfF7hDgVr.jpg
Pobierzźródło: comment_bJHWLvw93zf7s039iRDte6qCvYgCYxtE.jpg
PobierzTylko nie wiedzieć czemu, używałem scalara, gdzie miałem SELECT *, i chcialem wszystko w jedno upakować.
W zrzucie możesz zobaczyć, że jakimś sposobem działa, a stawiałem już, że serwer mam popsuty xD Miłego mirkowania :)
źródło: comment_DKWs0ZhsRbzatjr1RCj2WyyJSVwzJvPr.jpg
Pobierz