Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +248
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +3

Mirki, mam pewien problem, mianowicie mam bazę danych MS SQL 2016 i chcę pobrać pierwszy rekord z zapytania poprzez program w C#. Wcześniej mi się to udawało (w MySql), natomiast teraz mam z tym problem.
Mianowicie, zawsze zwraca mi null, lecz w programie obsługującym MS SQL działa bez problemu.
Zapytanie jest takie samo.
W kodzie nic, w programie wynik jest :(
Podgrzeję atmosferę, mówiąc, że dodawanie/edytowanie danych za pomocą kodu działa bez problemu.
Pomoże ktoś?
Obrazek w pełnej rozdzielczości - Kliknij w "wtf.png"
źródło: comment_Yte36xkhhTjD5FeZBcmLCi1QLzdjGdvm.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@mrleon: Patrzałem również z readerem, i tutaj, o dziwo, HasRows = true, ale w Results nic nie ma, jednakże jak dam query = "SELECT * FROM USERS;", to HasRows = true a w Results mam 11 pustych wyników, dasz radę sobie to wyobrazić, czy zrzut? :P
1.Sprawdź czy łączysz się do dobrej bazy.
2. Rzutowanie object z ExecuteScalar na User to niezbyt dobry pomysł.
3. Pokaż ss z użycia SqlDataReadera, rozwinięciem jakiegoś rezultatu.
Komentarz usunięty przez moderatora
1. To jedyna baza danych, jakiej używam, tak samo jedyna tabela
2. Usunę
3. zaraz dam, natomiast niżej z ExecuteReader, gdzie "HasRows" = true, ale nic nie ma XD
@mrleon: Nie mam QueryAsync, co najwyzej NonQueryAsync
źródło: comment_fQar8hRqjNkKCEFNF220fE4cCHBpk6Jt.jpg
Pobierzźródło: comment_J8rehCXWIUDa3Yim7RMyH3KUfF7hDgVr.jpg
Pobierzźródło: comment_bJHWLvw93zf7s039iRDte6qCvYgCYxtE.jpg
PobierzTylko nie wiedzieć czemu, używałem scalara, gdzie miałem SELECT *, i chcialem wszystko w jedno upakować.
W zrzucie możesz zobaczyć, że jakimś sposobem działa, a stawiałem już, że serwer mam popsuty xD Miłego mirkowania :)
źródło: comment_DKWs0ZhsRbzatjr1RCj2WyyJSVwzJvPr.jpg
Pobierz