Aktywne Wpisy

Lewusx +63
apfi +4
Czy gotowanie ma sens w rachunku ekonomicznym? Przykładowe spaghetti: puszka 800g kosztuje 1,69 euro, a ten proszek i makaron 500g = 1,88€. Kupuję zazwyczaj gotowe puszki w dyskontach i patrząc na ceny nie wydaje mi się, że oszczędzałbym gotując samemu.
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
źródło: 1000002909
Pobierzaaaaa
- Tak, gotowanie pozwala oszczędzić 45.5% (205)
- Gotuję głownie dla smaku, bo te gotowe są takie se 44.3% (200)
- Gotowanie to bezsens #teamgotowepuszki 10.2% (46)

źródło: comment_p6PpYEBui5vhSNMp6nSZliC55XewflW3.jpg
Pobierz@kadves: Tak, dla mnie ma znaczenie.
@duskhorizon: W tekście powyżej. Oszołoma to poszukaj w lustrze, nic na to nie poradzę że jesteś taki a nie inny i próbujesz mi przypisać cechy obce mojej osobie, a
Czyli typowe nie wiem, ale się wypowiem.
@luke_cornet: no to mimo idiotycznych postów masz u mnie szacunek mireczku.
@TurboDynamo: Taki mam piec w domu, był tutaj przede mną. Osobiście uważam że rząd powinien znieść akcyzę i podatki na gaz, żeby większą część społeczeństwa było stać na ogrzewanie gazem. Jestem głęboko przekonany o tym, że ludzie ogrzewają węglem z powodu oszczędności. Ogrzewanie gazem jest dużo bardziej komfortowe i byłoby dużym ułatwieniem, zwłaszcza dla osób
@luke_cornet: Walka ze smogiem nie musi oznaczać rezygnację z węgla. Kluczowe są tu trzy sprawy: palenie śmieciami lub węglem bardzo słabej jakości, druga, ważniejsza, wymiana starych kotłów na nowoczesne, znacznie bardziej energooszczędnych i ekologicznych. Ludzie palą w piecach pamiętających Gierka, ich sprawność często nie przekracza
@luke_cornet: nie jest z tym najlepiej, najtańsze składy potrafią sprzedać g---o węglopodobne z potworną ilością miału, piasku i innych śmieci.
Niektóre gminy oferują dopłaty (również z UE) dla tych, co wymieniają kotły, ale to chyba tylko wtedy, gdy instalujesz gazowe. Walka ze smogiem kosztuje, ale każda inwestycja zwraca się wszystkim, więc warto.
Co do palenia śmieciami: dużo osób