Wpis z mikrobloga

@kiera1: Czyli z miejsca pozbawiamy się np. menedżerów plików i rzeczy typu alternatywne dialery? Ja dziękuję, dla takich są rezerwaty typu iOS (sugerowanie że tam aplikacje nie mogą uzyskiwać dostępu do rzeczy typu kontakty). Poza tym obecnie Android domyślnie nie daje dostępu do obu tych rzeczy tylko pyta o zgodę. Do drugiego zdania to się nawet nie odniosę bo to już są bzdury wyższego sortu.
  • Odpowiedz
@MrTomAsh: W zasadzie wszystko normalne co można obecnie kupić ma 6+ (może jakieś tańsze Xiaomi wciąż mają 5.1, ale za to one mają własną implementację zarządzania uprawnieniami w nakładce która też robi robotę). Ze starszymi telefonami jest już niestety gorzej, wynika to oczywiście z faktu że Android jest dostępny na masie tańszych telefonów których nie chce się producentom aktualizować. Co by nie mówić to jest odwieczny problem tej platformy. Z
  • Odpowiedz
@MrTomAsh: Nexus 5x/6p byłby chyba najlepszy bo ma czysty system bez producenckich nakładek i wciąż dobre podzespoły, Pixel/Pixel XL jest nowszy i oczywiście lepszy, ale niestety Google spartoliło i nie są one normalnie dostępne w Polsce, są również bardzo drogie. Jeśli fakt posiadania nakładki nie przeszkadza to HTC 10 też jest fajny (lekka nakładka, dobre podzespoły), OnePlus 3T to całkiem dobra cena, dobre podzespoły i też całkiem lekka nieprzekombinowana nakładka,
  • Odpowiedz
@Thunderlane: zobaczę co uda mi się przetestować. Moi wszyscy znajomi i koledzy z pracy maja starsze lub nowsze iPhoney wiec może być ciężko. Ale może kupimy jednego Andka do biura.
  • Odpowiedz
@gerard-kowalski: to nie wiem, może używałeś go na swoim Galaxy Ace 2 xD responsywność touchwiza na eskach jest poezją. Mam od kilku miesięcy moto z czystym androidem i już teraz wiem że kolejny będzie samsung. S7, a może już S8
  • Odpowiedz