Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +146
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
JAuStURYErSE +164
Prowadzisz sobie fajnego, lokalnego kebaba, masz dobry smak, spoko klientów, bez jakiś dymów, wpadają dobre opinie od lokalsów - no kręci się, wystarcza na utrzymanie pracowników i firmy. Potem przychodzi on. Wielki koneser kebczyków i zaczyna się kebabowe piekiełko. NPC respią się pod lokalem, przestajesz się wyrabiać, nie nadążasz, zaczynają wpadać ujowe opinie nawet od lokalsów XD, zaczyna się krytyka i tak dalej...
#ksiazulo
#ksiazulo
źródło: kebap
Pobierz

Otóż zamierzam kupić auto z komisu, ktore pochodzi z szwajcarii.
Zrobilem autodna, autotesto, ASO. Wszystko ok historia jest znana przycierka tak jak mówił sprzedający, fotki przed sprowadzeniem się zgadzają z tym co mowi ASO. I teraz:
auto nie ma przeglądu, ubezpieczenia, nie jest zarejestrowane w PL. Z uzyskanych informacji wynika, że opłaty celno-skarbowe opłacone. Pozostaje mi koszt rejestracji 250 zł. Zwolniony jestem z opłaty skarbowej bo wystawiona faktura Vat-marża.
Teraz pytanie:
1. czy tym autem moge legalnie wracać do domu?
2. Czy auto takie bez problemu zarejestruje w pl?
3. Jak to się ma do ogłoszeń gdzie widnieje: "Możliwość powrotu autem na kołach. Ubezpieczenie 30 dni" ?
#motoryzacja #prawo #samochody #rejestracjapojazdu #ubezpieczenia #oc #pytanie
https://historiapojazdu.gov.pl tu tablice rejestracyjne sprawdzisz czy sa prawdziwe polskie ale wlasnie doczytałem że auto nie jest jeszcze zarejestrowane u nas więc odpada ta opcja.
www.ufg.pl a na ich stronie sprawdzisz ubezpieczenie oc.
- dowód oclenia
- zaświadczenie o zapłacie akcyzy w Polsce
- wpis do działalności
- fakture
- tłumaczenie
@Strzalka jak będziesz szukał ubezpieczenia to mogę Ci policzyć składkę w kilku firmach, jak coś to pisz na priv
- dowód polecenia wpłaty do izby celnej w krakowie z dniem 05.01.2017
- oświadczenie ze firma sprowadzila auto, gdzie sa dane nazwa auta, data 1 rejestracji, nr nadwozia, nr rejestracyjny i poniżej oświadczenie że auto zostało sprowadzone bez tablic rejestracyjnych i tablice zostały w kraju
- fakture vat.marża, gdzie jes t adnotacja, że odprawa celna z dn.14.11.2016
- info z CEIDG od firmy ktora kupowalem. Firma dziala od 28.10.2010
- Zaświadczenie
Zaświadczenie o akcyzie zostało opłacone po godzinie 12-13:00