Aktywne Wpisy

Bartekgkw +384
K---a co jak co, ale autostrady i te wszystkie MOPy i zjazdy w #polska to jest klasa
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
Wchodzisz za darmo, czyściutko a wręcz pachnąco XD
Wychodzisz i nie boisz się, że mogłeś się zarazić jakimś syfilisem
Po kilku przejazdach samochodem przez Niemcy, Francję czy Włochy na prawdę docenia się Polskie autostrady i tą całą infrastrukturę.
źródło: image_picker_6767F5EC-D85F-4C90-90B1-61D97DC471A4-45287-0000111E3901E778
Pobierz
Nigarun +506
źródło: fw_1776957593540
Pobierz

Zarzuci ktoś najlepszym linkiem do nauki django? Nie chodzi mi o dokładny tutorial w stylu tego ze strony, gdzie jest nasrane troche kodu i ogólnie mało co wytłumaczone. Potrzebuje czegoś, co pozwoli mi zrobić stronę która praktycznie działa, a resztę będę sobie sam rozkminiał metodą prób i błędów (tak się uczę i nic nie poradzę).
Bo chwilowo nie rozumiem nawet za bardzo samej idei django- w sensie wiem że mam sobie skrypta zapisanego jako appkę w django, ale jak to implementować do HTMLa? W PHP było to w miarę proste i oczywiste, a tutaj czuje sie jak dziecko we mgle :|
Dodam że pythona w miarę ogarniam, HTML, CSS i inne tego typu nudy też, na temat JS nie mam zielonego pojęcia :v
Z czego wy się uczyliście? Oficjalne docsy? Jakies tutoriale na necie?
W tej kolejności
1. Tutorial ze strony Django - mozesz nie zrozumieć troche za pierwszym razem, nie przejmuj sie, przejdz przez niego 2-3-4 razy jezeli bedzie potrzeba
2. Ksiazka Tango with Django - dostępna za free
Przerób ja krok po kroku a następnie zacznij własny, w miare prosty projekt odnosząc sie raz po raz po rozwiązań z niej
3. Wymyślasz i rozwijasz ambitniejszy projekt + w wolnym czasie czytasz ksiazke "Two scoops
Zacznij od tutoriala, jak każdy - https://docs.djangoproject.com/en/1.10/intro/tutorial01/
Żeby ogarnąćjakiś framework trzeba mieć podstawy, jak on działa. Potem napisz sam coś w nim i tyle. Myśl o tym jako o 2 modułach,
Komentarz usunięty przez autora