Aktywne Wpisy

SzeryfInternetuff +161
Z ciekawości przeglądałem stare zdjęcia i jestem trochę w szoku jak mocno mi się udało schudnąć przed rok
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy
Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy
źródło: image
Pobierz
Piotrek7231 +213
źródło: GoWcibRWYAAHY8U
PobierzOcena
- 1 4.2% (76)
- 2 3.1% (56)
- 3 8.5% (155)
- 4 17.8% (322)
- 5 66.4% (1204)

Zarzuci ktoś najlepszym linkiem do nauki django? Nie chodzi mi o dokładny tutorial w stylu tego ze strony, gdzie jest nasrane troche kodu i ogólnie mało co wytłumaczone. Potrzebuje czegoś, co pozwoli mi zrobić stronę która praktycznie działa, a resztę będę sobie sam rozkminiał metodą prób i błędów (tak się uczę i nic nie poradzę).
Bo chwilowo nie rozumiem nawet za bardzo samej idei django- w sensie wiem że mam sobie skrypta zapisanego jako appkę w django, ale jak to implementować do HTMLa? W PHP było to w miarę proste i oczywiste, a tutaj czuje sie jak dziecko we mgle :|
Dodam że pythona w miarę ogarniam, HTML, CSS i inne tego typu nudy też, na temat JS nie mam zielonego pojęcia :v
Z czego wy się uczyliście? Oficjalne docsy? Jakies tutoriale na necie?
Mój problem polega na tym że za c--j mi nie odpowiada ten styl nauki, wole robić tak jak zrobiłem z mysql- obczaić totalne podstawy i potem pisać w ciemno, a jak coś s-------e to googlować i poprawiać. I dopiero potem zaglądać do dokumentacji, jak już wiem na co patrzę i co czytam
W tej kolejności
1. Tutorial ze strony Django - mozesz nie zrozumieć troche za pierwszym razem, nie przejmuj sie, przejdz przez niego 2-3-4 razy jezeli bedzie potrzeba
2. Ksiazka Tango with Django - dostępna za free
Przerób ja krok po kroku a następnie zacznij własny, w miare prosty projekt odnosząc sie raz po raz po rozwiązań z niej
3. Wymyślasz i rozwijasz ambitniejszy projekt + w wolnym czasie czytasz ksiazke "Two scoops
Zacznij od tutoriala, jak każdy - https://docs.djangoproject.com/en/1.10/intro/tutorial01/
Żeby ogarnąćjakiś framework trzeba mieć podstawy, jak on działa. Potem napisz sam coś w nim i tyle. Myśl o tym jako o 2 modułach,
@allocer: No dobra, przykładowo mam już appkę, która mi zwraca załóżmy dictionary z 10 różnymi pozycjami w których mam np. nazwę powiązaną z linkiem. I Django pozwoli mi to ładnie wyświetlić np. w formie tabelki na stronie która nie wygląda jak
Komentarz usunięty przez autora