@piotrb: Odpowiedź "a co to" wiele by chyba nie dała, bo raczej każdy, kto interesuje się obszarem ML, słyszał o TensorFlow. W końcu w ciągu roku prawie zdominował scenę.
Pasowałaby tutaj raczej odpowiedź "Używam innego (theano, torch, mxnet)".Pewnie spora część osób w nich pisze.
Ogólnie ciekaw jestem, jak popularny jest temat ML i DL w naszym kraju i czy są jakieś ciekawe inicjatywy.
Ogólnie ciekaw jestem, jak popularny jest temat ML i DL w naszym kraju i czy są jakieś ciekawe inicjatywy.
@DyrektorWykopu: Powiem tylko z mojego "wydaje mi się" (obserwacje własne): coraz większa popularność, o ile dawniej "królował" Matlab, to teraz część "normalna" idzie w Pythona (akurat wydawało mi się, że największą popularność ma sklearn), a ci od statystyki w kierunku R.
Jakby ktoś coś w tym robił z wykopków, to chciałbym zapytać się o jakieś rady/wtajemniczenie w temat. Żadnym informatykiem nie jestem, ale zainteresowała mnie sprawa sztucznych sieci neuronowych i próbowałem swoich sił w uruchamianiu i lekkim modyfikowaniu dostępnych skryptów na linuksie. Ciekawi mnie temat wizualizacji w tym oprogramowaniu oraz konwersja obrazów na zrozumiały dla sieci format - chyba tf.records o ile pamiętam. Oglądałem dużo internetowych poradników dotyczących zagadnienia i ciekawi mnie jak
Z jakich bibliotek tensorflow korzystacie?
Pasowałaby tutaj raczej odpowiedź "Używam innego (theano, torch, mxnet)".Pewnie spora część osób w nich pisze.
@DyrektorWykopu: Powiem tylko z mojego "wydaje mi się" (obserwacje własne): coraz większa popularność, o ile dawniej "królował" Matlab, to teraz część "normalna" idzie w Pythona (akurat wydawało mi się, że największą popularność ma sklearn), a ci od statystyki w kierunku R.
Oglądałem dużo internetowych poradników dotyczących zagadnienia i ciekawi mnie jak