Wpis z mikrobloga

@fen1x: Heh a nie prawda, zobacz jakie sa maksymalne temperatury pracy dla chociazby najmocniejszej obecnie serii procesorow AMD (FX-8xxx i FX-9xxx), srednio jest to polowa tego co u Intela

@droperix10: Biorac pod uwage wiek architektury AMD jest to mimo wszystko calkiem niezly wybor do wielu zastosowan. Wydajnosc w testach jednowatkowych dla procesorow 8 rdzeniowych jest wiecej niz zadowalajaca a wydajnosc wielowatkowa jest wrecz bardzo dobra a juz na
  • Odpowiedz
Heh a nie prawda, zobacz jakie sa maksymalne temperatury pracy dla chociazby najmocniejszej obecnie serii procesorow AMD (FX-8xxx i FX-9xxx), srednio jest to polowa tego co u Intela

@JollyGiant: Oni mają wszystko średnio połowę intela:>
  • Odpowiedz
@fen1x: heh :) te procesory nie sa wcale tak wolne jak myslisz, szczegolnie jesli spojrzysz na ta sama polke cenowa od Intela. W ostatnim roku troche zaczeli odstawac go i ich procesory mlode nie sa, na cale szczescie chodza pogloski o nowych jednostkach wiec pewnie nie dlugo AMD wroci do gry.
  • Odpowiedz
@JollyGiant: Ja w przeszłości się kilka razy dałem nabrać na "ta sama polke cenowa od Intela" i potem żałowałem każdej złotówki. AMD jakby mi chciał wcisnąć swój procesor za darmo to bym go nie używał.
  • Odpowiedz
@fen1x: Heh pamietam te czasy, wtedy AMD rzeczywiscie nie moglo za bardzo podskoczyc bo Intel zalatwil ich najpierw P4 z HT a potem procesorami wielordzeniowymi podczas gdy AMD parlo do przodu twierdzac ze jeden 64 bitowy rdzen bedzie szybszy od dwoch 32 bitowych (pierwsze DualCore byly 32 bitowe, ale i to Intel bardzo szybko naprawil wprowadzajac Core2Duo ktore byly 64 bitowe). Dobre czasy.
  • Odpowiedz
Heh takie czasy co nie znaczy ze to sie nie zmienilo.

@JollyGiant: Niby tak ale filozofia AMD dalej taka sama. Zrobić proca pod testy i orać w nich Intela po czym te jego obiecane parametry można sobie tylko w tych testach zobaczyć bo w praniu wychodzi coś innego;/
  • Odpowiedz