Aktywne Wpisy

Mr_Rampage +55
Pamiętajcie: albo grubo albo wcale. Najwidoczniej taka myśl przyświecała pewnemu 17-latkowi, który pomimo braku uprawnień postanowił dziś poszaleć na ulicach Poznania. Chwilę później wylogował się z tego świata. Dwoje pasażerów przewieziono do szpitala. Tyle dobrego, że nikt tym chodnikiem nie szedł.
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham
źródło: Projekt bez nazwy (3)
Pobierz
ZubrZPuszki +162
#pieseczkizprzypadku #pies Ja tu tylko się pochwalić. Mój pierwszy pies w życiu. Poznajcie Borysa (。◕‿‿◕。)
źródło: 1000033373
Pobierz

Jak dotrzeć z tym do ludzi? To jest najważniejsza rzecz na ziemi, która może wszystko zmienić. Dlatego nigdy ale to nigdy nie usłyszysz o tym w szkole czy mediach publicznych. I nie miły załącznik jako konsekwencja fiata kliknij
#pieniadze #waluty #truestory #bitcoin #banki #trump
Niestety minie jeszcze parę lat zanim masa się obudzi, że technologia umożliwia nam bycie częścią ogólnej sieci banków (mam na myśli blockchain). Pieniądze bezpieczne, u siebie oraz łatwe w przechowaniu.
Kto tego dokona? Może Chińczycy, którzy są najmniej uzależnieni od banków?
Inflacja jest konfiskująca tylko w zestawie z podatkiem dochodowym, bo ten jest od wartości nominalnej. Bez podatku dochodowego na inflacji wartość traciłaby tylko gotówka na doraźne zakupy. Z podatkiem dochodowym sprzedając cokolwiek płacisz podatek od inflacji.