Wpis z mikrobloga

Ostatnio sporo jeżdżę po drogach i wpadło mi w oko, że nie ma już chamów z BMW którzy siedzieli na zderzaku na centymetry, wyprzedzali na podwójnej ciągłej w deszczu i na zakręcie. Kiedyś byli ale chyba wyginęli, w każdym razie przez ostatni rok ani jednego nie widziałem.

No ale że natura nie znosi próżni to ich miejsce zajęli kierowcy Audi i Skody - też ciekawa ewolucja, kiedyś ta druga marka kojarzyła się raczej z emerytami-działkowcami w kapeluszu.

#oswiadczenie #motoryzacja #bmw
  • 32
@Wandsbeker zależy ile jeździsz. Miesięcznie zrobię 5kkm i taki widok jest dla mnie codziennością. Szczególnie idioci, którzy wyprzedzają a za 1km stoją na lewoskręcie. Patole w golfach, którzy porobili rynny z wydechu cisną cie bo jemu się spieszy. #!$%@? tam, że będziecie stać na czerwonym, on musi migać długimi abyś jechał szybciej. Ostatnio wysiadłem do takiego to #!$%@?ł na czerwonym ze strachu. A miałem już mu chęć naprawde #!$%@?ć w pysk. Po
@trololo55 wyprzedam na autostradzie ciąg tirow. Jadę jakoś 160. Dogonia mnie jakiś samochód. Widzi. Ze jeszcze 2 tiry mi zostały. Nie. Będzie #!$%@? długimi żebym zwolnil do 90 i #!$%@? się pomiędzy tiri bo jemu wielkiemu panu sie śpieszy. Wymijam tiry. Zjezdzam na prawy pas. Za jakieś 15km doganiam gościa i muszę go wyprzedzać bo jedzie 130. Fuck logic.
@trololo55: tak może być ale na polskich eskach jest ograniczenie do 120 km/h (chyba). Do tego nie każdy ma samochód który może jechać 200 na godzinę. Panu z Audi korona nie spadnie jak pojedzie przez minutę 120 na godzinę.

Inna sytuacja to blokowanie lewego pasa ofc.
@Wandsbeker: ja dzis spotkalam barana w seacie toledo (KSU). Wyprzedzal mnie na podwojnej ciaglej tylko po to zeby wbic sie miedzy mnie, a dostawczak... jak ja nie lubie takich kierowcow. Najgorsze, ze jechal z malym dzieckiem.
wyprzedam na autostradzie ciąg tirow. Jadę jakoś 160. Dogonia mnie jakiś samochód. Widzi. Ze jeszcze 2 tiry mi zostały. Nie. Będzie #!$%@? długimi żebym zwolnil do 90 i #!$%@? się pomiędzy tiri bo jemu wielkiemu panu sie śpieszy

@frems: mam sposób na takich. W samochodzie mam automatyczną roletę tylną i jak mi mruga jakiś debil, to roleta do góry i tylko widzisz jak burak coś zaczyna #!$%@?ć pod nosem ( ͡