Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oj tam. Jako obcokrajowiec ma prawo do takich błędów. Nawet przydają mu one sympatii.

@Thorkill: A mi się wydaje że to oczywisty żart i specjalnie tak napisał. Kompletnie nie kumam czemu ludzie z tego mają bekę.
  • Odpowiedz
@Thorkill: no wlasnie, a w rezymowych mediach robi za najprawdziwszego polaka pouczajacego wszystkich nieprawdziwych polakow - czylilewactwo niesympatyzujace z pisem. Choc ja wiem, ze wedlug was to nawet "wziasc" jest odpowiednia forma gdy wypowiada to odpowiednia osoba :D
  • Odpowiedz
Sorry, ale sam Pereira się przyznał do błędu.

Ale widzę, że mechanizm odruchowego szukania wymówek działa.

@Ragnarokk: Może i się pomylił, ale ta pomyłka wygląda jak świadome i żartobliwe połączenie dwóch zwrotów o tym samym znaczeniu.
Nawet dawno temu widziałem chyba coś takiego w jakimś kabarecie.

Nie jest to co napisał zupełnie bezsensowne, tak żeby wyglądało w 100% na pomyłkę.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: Oczywistą pomyłką byłoby połączenie dwóch związków o innym znaczeniu, lub napisanie "niedźwiedź śmierci" albo "przysługa śmierci" albo "pocałunek przysługi", natomiast "niedźwiedzi pocałunek" ma sens i jest zabawnym połączeniem.

Dlatego beka z tego jest bezsensowna, bo nie wiadomo czy nie zostało to napisane specjalnie.
  • Odpowiedz