Aktywne Wpisy
DrCieplak +214
Śmieszne jak dzisiaj #rozowepaski mówią że nie będą się babrać w kupach dziecka, po czym kupują kota i wyjmują jego g---o z kuwety 2 razy dziennie. Dziecko mając dwa lata będzie siadać na nocnik a kolejne dwa lata później będzie się załatwiać jak dorosły, kot będzie srał do pudełka do końca życia a #p0lka która się tak brzydzi kupy dziecka będzie ten kał wybierać i to już jej
DrCieplak +459
I co, dumni jesteście z siebie? #nieruchomosci #depresja
Szukam czegoś w branży automotive, angielski mam na poziomie solidne B2, niestety nie znam niemieckiego i to chyba największa bariera przed robotą w DE.
Jeżeli chodzi o reszte, to jestem w miarę ogarnięty, studiów jeszcze nie skończyłem więc doświadczenie raczej marne, robiłem miesięczne praktyki w jednym z biur projektowych robiących automotive, więc liznąłem trochę Catii (bryły, powierzchnie), trochę nx i miałem krótki epizod w fsae, chociaż szczerze mówiąc nie zrobiłem tam nic konkretnego.
Potrzebuję protipów odnośnie tego czy warto, jak zacząć, gdzie i jak składać CV?
#mibm #catia #cad #automotive #pracbaza #inzynieria #projektowanie
Bardzo wazny jest stopniowy, konsekwentny progres. Nie nalezy od razu oczekiwac zlotych gor.
Wspinanie sie po szczeblach kariery wymaga cierpliwosci i duzego wysilku albo znajomosci.
Napisz do sorka. Moze zalatwi ci jakies pucowanie kibli w tej branzy. Z czasem odkryja, ze jestes w tym dobry i czeka cie awans.
@cadoda: I ty piszesz o AUS? :) najpierw poczytaj jakie wymagania musisz spelnic zeby za granica (USA/AUS) pracowac :)
Zrób jakieś praktyki zawodowe z urzędu, przynajmniej kilka stówek dorobisz.
A jeśli dach nad głową zapewnią staruszkowie, to na bilet do raju odłożysz.
https://lepszapraca.pl/oferta/jjpkj99/Lead%20CAD%20Designer,USA,%20California
https://lepszapraca.pl/oferta/jjoqqa7/Lead%20CAD%20Designer,Wielka%20Brytania
Gość sobie zażartował bo nie chce pracować za psie pieniądze z batem c-------o pracodawcy nad głową
#capitanobvious
Nie jest tajemnicą że w Polsce wygląda to tak, że w większości robią podzlecenia podzleceń firm na zachodzie którym się opłaca tutaj robić, czyt. bycie klikaczem i tania siła robocza do której nie warto zatrudniać nawet techników na zachodzie.
Wiadomo że pierwsza praca to okolice trochę powyżej minimalnej i nabieranie doświadczenia, ale porównianie minimalna
Praca jest,
Jak to przeczytałem to mi ręcę opadły i pierwszy raz od miesiąca się zalogowałem. W UK istnieje coś takiego jak Graduate Scheme, jako pierwsza praca. W takim programie przez 2 lata zdobywasz doświadczenie na różnych stanowiskach w firmie, z dobrą płacą (~28-30k £ brutto rocznie) do tego sign in bonus 2k i 2k na przeprowadzkę...i nie musisz u żadnego sorka tyrać
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora