Wpis z mikrobloga

Murki, jak żyć? W przyszłym roku, może w lutym kończę studia inżynierskie MiBM i mam wybór między iść na magistra albo do roboty. W związku z tym że w polsce nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najchętniej widziałbym się w gdzieś za granicą UK/DE albo cokolwiek innego, może być nawet USA/AUS.

Szukam czegoś w branży automotive, angielski mam na poziomie solidne B2, niestety nie znam niemieckiego i to chyba największa bariera przed robotą w DE.
Jeżeli chodzi o reszte, to jestem w miarę ogarnięty, studiów jeszcze nie skończyłem więc doświadczenie raczej marne, robiłem miesięczne praktyki w jednym z biur projektowych robiących automotive, więc liznąłem trochę Catii (bryły, powierzchnie), trochę nx i miałem krótki epizod w fsae, chociaż szczerze mówiąc nie zrobiłem tam nic konkretnego.

Potrzebuję protipów odnośnie tego czy warto, jak zacząć, gdzie i jak składać CV?

#mibm #catia #cad #automotive #pracbaza #inzynieria #projektowanie
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AniaKowalska Ty widzę jesteś jeszcze bardziej zajebista. Rozumiem, że boli prawda o tym, jak wygląda specyfika dużej ilości "konstruktorów".
Wiem ile potrafią zarobić znajomi będący stricte konstruktorami i nie jest to "niewolnicze 600 EUR" a 6-10k PLN.
Kończę temat, bo widzę tu pokrzywdzoną przez pracodawców i los panią konstruktor xD
  • Odpowiedz
@AniaKowalska jak na razie to tylko Ty masz ból d--y bez jakiegokolwiek merytorycznego argumentu xD pochwal się, ile czasu spędziłaś/es nad programami, jakie masz portfolio, dla jakich firm pracowałeś w PL i za granicą, że tak płaczesz na niewolnicze stawki na polskim rynku. Bo jak na razie wygląda to na standardowy płacz kogoś, kto nic sobą nie reprezentuje i narzeka, że nikt go nie chce zatrudnić xD eot.
  • Odpowiedz
@AniaKowalska nowo za to Ty że swoimi przeliczeniami polskich stawek na EUR wypadasz bardzo prpfesjonalnie - swiatowiec mozna rzec. Ja nie muszę nic udowadniać - zarabiam dobrze, jestem zadowolony ze stawek i działam międzynarodowo jako freelancer, co tylko pozwala mi zarabiać więcej. Wykonuję mnóstwo zleceń szczególnie w modelowaniu powierzchniowym, mam spore doświadczenie w różnych środowiskach. No ale aby to robić, zamiast siedzieć na dupie na studiach już dużo modelowalem "do folderu".
  • Odpowiedz