Wpis z mikrobloga

• 1
Czy któryś z mirków siedzi może w Kambodży w Phnom Penh? Ewentualnie co możecie polecić będąc tam. Jutro będę w stolicy na parę dni.

Z góry dzięki :-)

#kambodza #podroze #podrozujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m4triz: Podobno w PP nie ma nic ciekawego. Przynajmniej tak pisała większość w relacjach. Dlatego ja nawet tam się nie zatrzymywałem i podążyłem prosto na południe.
  • Odpowiedz
@m4triz: To powiem Ci co ja robiłem. Z SR wziąłem nocny autobus i dojechałem do Sikhanoville. W 2 h łódka możesz dopłynąć na wyspę Koh Rong. Generalnie strasznie mi się tam podobało ponieważ wyspa jest w większości niezamieszkała, a na plaży przez cały dzień możesz nie spotkać nikogo.
Ps. Pisze to z perspektywy 2012 r. więc mogło się tam już trochę pozmieniać.
  • Odpowiedz
@m4triz Jest Pałac, jest bardzo dobre, choć nieco drogie muzeum i jeśli dasz radę to Pola Śmierci i Toul Sleng - ale to tylko jeśli chcesz poznać mroczną historię Kambodży. Ogółem w Kambodży jest więcej niż Siem Reap i Sihanoukville, ale wszystko zależy od tego, po co się tam pojechalo.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@TakoRzeczeZaratustra, @Enricco dzięki za informacje, Pola Śmierci chciałem zobaczyć (wolę tak spędzić czas niż leżeć na plaży). Domyślam się że w Kambodży jest dużo rzeczy do zobaczenia. Niestety nie mam tyle czasu a nie chciałbym się gonić. Pewnie tu wrócę kiedyś to się bardziej przygotuję.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dunno Również PP :-) Idę właśnie coś zjeść. Dzisiaj dzień relaksu a jutro rano lecę do Bangkoku. Jak masz chęć to jakieś piwko można wypić :-)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@sxill ja kupiłem bilet czarterowy z biura rainbow za 1450 zł z Warszawy bezpośrednio do Bangkoku a później pociągiem do granicy z Kambodża. Air berlinem leciałem 3 lata temu z Krakowa przez Berlin, Abu Zabi do Bangkoku za 1600 - ale fakt, lot trwał około 24 godziny. Bilety do Kambodży są drogie jak oglądałem: około 2200-2400 zł
  • Odpowiedz