Wpis z mikrobloga

True story sprzed 10 min. Jadę windą w moim bloku (wielka płyta) i bawię telefonem. Stoi dzieciak lat 11-13 i się pyta:
- iPhone 7?
- Nie, Lenovo - odpowiadam.
- Aaa myślałem, że iPhone, zawsze marzył mi się iPhone.
Mówię:
- Ja wolę Androida, iPhone trochę za drogi.
A on na to:
- Już mam odłożone 3000 zł, czekam tylko aż wyjdzie nowy model to od razu kupię!
K---a... nie mam pytań. Co ten Apple zrobił ze światem, jak ta firma przeprała ludziom mózgi, że 12-latek ma odłożone na ich telefon 3000 zł i chce zaraz kupić nowy model?

#truestory #iphone #apple #android
  • 109
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To nie jest normalne że 12 latek wyda taki hajs na telefon.

@John_archer: Masz gdzieś dokument z zapisami co jest normalne a co nie? Ja w jego wieku miałem odłożone 3k na kompa nauczyłem się oszczędzania a na kompie naparzałem w gry.
  • Odpowiedz
@TrojanPL: Tak wszyscy na ciebie najeżdżają, jacyś fanboje ajfona czy co? Ja też nigdy nie umiałam zrozumieć tego całego hype'u na ajfony, telefon jak telefon, taka amerykańska nokia i tyle. Nie mam, bo nie potrzebuję, dla mnie telefon ma przede wszystkim spełniać swoje funkcje, nie kupuję go żeby się popisywać. To jest kwestia wychowania. Ja jestem rocznik 88, wtedy nie było ajfonów i cudów wianków, rodzice uczyli dzieci oszczędzania, ale
  • Odpowiedz
@TrojanPL: ale smutne :( Ludziom, nawet takim małym, wydaje się, że będą szczęśliwsi posiadając to, co modne. Kiedy po pierwsze można obejść się bez takiego sprzętu (tym bardziej w podstawówce!) a już na pewno wystarczający jest tańszy telefon innej marki... Media piorą nam mózgi..
  • Odpowiedz
kek mialem kilka Xiaomi, bylem fanem marki, polecalem wszystkim etc.

Kupilem nowego iPhona i dopiero wwtedy zobaczylem co ludzie mieli na mysli mowiac, ze jest lepszy od Androida. Wszystko w tym telefonie jest lepsze od Xiaomi.

@mafiozorek: Moja kobita miała iphona, zmieniała teraz na nowszego, chciała mi dać to wolałem opylić do skupu za 1tys zł. Mam baterię co trzyma parę dni, jej ledwo jeden dzien wytrzymywał, gdzie tu funkcjonalnosc?
  • Odpowiedz
@Dziobaczka: Proponuje najpierw zapoznac sie z produktem i go pouzywac, zeby wyrobic sobie zdanie, a nie oceniac z tak duza pewnoscia siebie nie majac o nim zielonego pojecia. Moze wtedy zrozumiesz dlaczego ludzie kupuja taki a nie inny telefon. Zapewniam Cie ze to nie ze wzgledu na logo.

• Odpowiedz
,a przy okazji uczy się oszczędności.

@laVey: Gdzie jest oszczędność w wydaniu ponad 3000 zł na najnowszy model smartfona tylko dlatego że jest modny?
  • Odpowiedz
@dob3k Mnie z kolei bawi taka argumentacja, jakby każdy krytykując iphone'a był biedakiem, którego nie stać na telefon i dlatego narzeka na Apple. Osobiście nie widzę zalet 6s poza szyfrowanie i lepszym czytnikiem linii papilarnych, które uzasadniałyby wydanie 3 tys. na telefon. Poza tym jak ktoś ma skonkreryzowane wymagania to brak możliwości personalizowania iphona jest irytujący. Dlatego preferuje xaiomi za 1 k, który ma prawie to samo a stosunek jakości do
  • Odpowiedz
@jakub131:
Nigdy nie umialem zrozumiec tego calego hype'u na mercedesy. Auto jak auto, taki niemiecki Ford Focus i tyle. Nie mam, bo nie potrzebuje, dla mnie auto ma jezdzic i tyle, nie kupuje go by sie popisywac.
Uwazasz ze nie powinienem sie wypowiadac na temat wygody uzytkowania mercedesa, nie majac mozliwosci sprobowania samemu, bo jezdze fordem focusem? Dlaczego wszyscy wlasciciele mercedesow uwazaja wlascicieli focusow za biedakow! Przeciez jeden i drugi
  • Odpowiedz