Aktywne Wpisy

Moseva +61
Musiałam usunąć wpis, żeby nikt na darmo nie zaplusowal, bo już się miejsca skończyły (╯︵╰,)
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
Pozdrawiam ziomeczków @LudzieToDebile @dywergent @Zmorka @whos_your_daddy_snakegirl @leonid_bialkow @Aramil @LuznaPusi @wypok_wypok @jacagks1962 @pyzdek @almete @ChillExecutiveOfficer @187Fan @zazdrosny @Scybulko @Afrobiker @wfyokyga @Miteora @Itslilianka @meister_chlepka @GdzieJestInternet @Smarek37 @wonsz337 @Kaacezet @adrian360060 @
źródło: IMG_7625
Pobierz
Zmorka +39

Komentarz usunięty przez moderatora
@mirko_anonim: ale wiesz, że jest sporo innych opcji terminu ostatecznej spłaty niż tylko dwie skrajne? Jeśli założyłbyś, że chcesz spłacić w ciągu 8-10 lat, to zarówno mocno ograniczyłbyś koszt kredytu(a jeśli obniżałbyś ratę, to regularnie zmniejszałbyś ryzyko reakcji na recesję, o której piszesz), no i nie musiałbyś w to pchać tyle wysiłku i poświęcenia, co
@mirko_anonim: Nie ma. Wystarczy nadpłacać kapitał i obniżać ratę. Zmniejszając kwotę, zmniejszasz ciśnienie, a zwiększysz rozporządzalną kwotę z zarobków.
zadbaj o siebie, o swoje zdrowie
(najprawdopodobniej) nie bedziesz szczesliwym siedzac samotnie w swoim powietrzu otoczonym ytongiem premium...
calkowicie
źródło: image
PobierzPierwszy kredyt spłaciłem w rok (kawalerka w powiatowym), drugi (docelowe mieszkanie) planuję w 3-5 lat i idzie mi zgodnie z planem. Funu z życia nie miałem przed kredytem, nie mam go też po kredycie więc w sumie jeden kit ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem, czy wiesz, ale zaciągnąłeś też drugi kredyt, którego odsetki będą bardziej bolesne (a może nawet śmiertelne).
Ja robiłem tak jak ty i już dawno zamknąłem kredyt i jestem teraz człowiekiem świętego spokoju.
A kolega jeden czy drugi ma ponad pół bani na barkach, leasingi na nowe auta, nowe gadzety, wakacje, ale będzie udupiony tak przez 25lat. Takie bogactwo w tym IT a jaka mentalna biedota ( ͡° ʖ̯ ͡
@mirko_anonim: nie ma.
@najbardziej-lysy: jest. Nie musi pracować w każdy weekend. Chyba praca pozwala mu na taką elastyczność. Może spłacić w 15 lat, albo w 6. Sam wie najlepiej, co mu da wystarczająca ilość równowagi.
@mirko_anonim jak jesteś pracoholikiem to kredyt jest i tak tylko wymówką. Twoje życie.
@mirko_anonim:
Tak to wygląda, po prostu masz rozsądne podejście. Branie takiego zobowiązania to zakładanie, że przez następne kilkanaście lat nie stanie się nic nieprzewidywalnego.
Czy to dobry pomysł - biorąc pod uwagę ostatnie cztery lata
@mirko_anonim: a widziałeś, żeby kiedyś ktokolwiek miał p--------e z tego tytulu? zawsze znajdą się wakacje, zawsze rząd dopłaci itd. frankowicze po pospłacali kredyty a niektórym rząd spłacil xD