Aktywne Wpisy

okoboji +180
Ale chłop ma lipę.
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło
Dwójkę dzieci do utrzymania + botoksowana żona. No i swój bebzol też musi napełnić.
Fazolandia dno, kanał youtube olał. Ale wraca myśląc, że będzie jak 5 lat temu, kiedy był prekursorem w swoim rodzaju podróży.
Aktualnie youtube podróżniczy jest przeruchany, wszędzie to samo.
Skończy się pewnie tak jak kiedyś podczas podróży z Sanderką robił zrzutkę na ewakuację bo nie miał jak wrócić do domu a Sanderce się znudziło

julia-kuterska +254
Nie oszukujmy sie: każdy z nas tak chciał zrobić w dziecinstwie #trzecieoko #dziwniesatysfakcjonujace

Piszę aplikację w Springu w IntelliJ IDEA. I wyskakuje mi błąd przy deployu (Tomcat):
Jak zmienię na inny port (np. 1098), to zadziała, ale zaraz znowu będzie zajęty. I wtedy kolejny i kolejny. Tak jakby IntelliJ nie zwalniało portów.
Szukałem rozwiązania:
- zabijam procesy java.exe, ale nie pomaga,
- nie mogę zatrzymać serwera, bo on jeszcze nawet nie wystartował.
Jakieś inne rozwiązanie? Strasznie to irytujące, że nie mogę zrobić deploya ;/
@BazaltowyTubylec: gdzie kolejne karty? Tu co na screenie? NA jednej karcie mam serwer (który nie startuje), a na pozostałych kartach pusto (bo jeszcze nie wystartował).
@fegwegw: jak wyłączyć Tomcata? Jakbym miał włączony serwer, to bym kliknął "Stop" czy tam "Terminate". Chyba że on chodzi jakoś w tle, a IntelliJ go nie wykrywa, że jest włączony.
źródło: comment_Xxdj0iwA8cpIroHN1nKAeIUWuJ3HXnZH.jpg
Pobierz@mk321: tak właśnie najprawdopodobniej jest, dlatego powinieneś ubić jego proces, i mieć pewność, że gdzieś tam w tle nie działa.
Komentarz usunięty przez autora
@fegwegw: może trochę głupie pytanie, ale, jak to zrobić? Pod jakim procesem siedzi Tomcat? Z tego co czytam, to w procesie java.exe
Komentarz usunięty przez autora
@interface: jak włączam IDE, to serwer się jeszcze nie włącza. Dopiero jak robię deploya, to serwer się włącza. I wtedy bym mógł go zatrzymać.
Ale jak włączam IDE, chce zrobić deploya i port jest zajęty, to serwer się jeszcze nie włączył (widać to na screenach
źródło: comment_Vw9kDxOqWHb0oplOVhqeEAuWScFJkPDg.jpg
Pobierz@mk321: Nie, Tomcata masz na 8080. Na 1099 próbujesz postawić port JMX, który raz, nie jest Ci potrzebny najprawdopodobniej, a dwa, że możliwe, że jakiś inny proces javowy go używa, bo to domyślny port RMI. Jak jesteś na unixie, to zrób
lsof -i1099@Godziu73: wygląda na to, że Tomcat jest cały czas wyłączony.
źródło: comment_tVDmXLCsyGnXeN2jt34Y73TxTQEuxiB7.jpg
Pobierz@nachteil: Takie były domyślne ustawienia w IntelliJ (no może trochę inny port, bo zmieniałem jak był zajęty) i kiedyś działało, a potem przestało. W sumie nie wiem co
źródło: comment_75A2tt5cGpwMMIiWUkBLkjZQDkcZs9eG.jpg
Pobierznetstat -a -b. Jest tam coś, co się nazywa SCComm?lsof -i1099ma pokazać aktywne aplikacje na danym porcie. No to próbuję netstatem.Jak wezmę tylko
netstat -ab, to powinno pokazać nazwy (tak jak przykładowo dla TeamViewera pokazało), ale przy tym nie pokazuje:źródło: comment_K4buBfompcVBgQmcrCG110n1itK9aGYe.jpg
PobierzAle jak to tak programować bez Google? xD
(Jak zamykam ten jeden proces, to i tak zamyka się cały Chrome. Bo myślałem, że jakaś wtyczka może działa na tym porcie).
źródło: comment_6ZHxcEp1FiQfZTGDKzVznt9A0rDKkyrx.jpg
Pobierz