Wpis z mikrobloga

• 0
@chuckmls nie mam zakwasów ale wczoraj był trening, nogi, klata, bic, brzuch i nie ma sensu dziś iść, bo nie pozwolę organizmowi się zregenerować. Już przerobiłem to jak się pretrenowywałem. Po prostu należy odpocząć ale chętnie bym poszedł i znów dał se wycisk
  • Odpowiedz
@PioPioPio: Byłeś zmęczony i zabrakło Ci dyscypliny żeby iść na trening. Przetrenowanie, to mają zawodowcy trenujący po 15 razy w tygodniu i przeważnie lądują w takim stanie w szpitalu.
Twoje ciało regeneruje się cały czas a nie wtedy kiedy śpisz lub odpoczywasz. Sen i odpoczynek są dla mózgu.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti
@chuckmls myślicie, że powinienem był pójść, jeśli mi się chciało? Właściwie to zmuszam się do przerw od treningu bo nie chce zaprzepascic pracy, że względu na brak odpowiedniej regeneracji
  • Odpowiedz
@PioPioPio powinieneś I zacznij trenować tak żeby czasem się już nie chciało. Bo na razie to uprawiasz rekreację a nie trening.
Przetrenowanie, o którym mówisz to wytwór producentów supl. W nauce to stan kliniczny. Dość ciężki.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti nie uprawiam rekreacji. Trenuje min 3 razy w tyg plus czasem basen. Przez ostatni rok nie zrobilem przerwy dłuższej niż 4 dni (wakacje za granicą). Także ten...
Rozmawiam z różnymi osobami na ten temat, inni są tak samo przekonani, że po intensywnym treningu dużych partii nie należy następnego dnia robić intensywnego treningu, jak Ty, że nie trzeba ..
  • Odpowiedz
@PioPioPio właśnie idę zrobić ósmy w ciągu dziesięciu dni trening dużych partii. Przerwę robię kiedy spada jakość treningu, kiedy nie mogę zrealizować planu. A nie wtedy kiedy kiepsko się czuję
  • Odpowiedz
@PioPioPio a teraz poważniej. Decyzję czy zrobić przerwę podejmuj na podstawie liczb. O ile liczbowo (serie, powtórzenia, długość przerw) spada jakość treningu kiedy robisz go często? Obserwuj to, rób notatki. Twoje ciało oszukuje cię. Jeśli czujesz się kiepsko a i tak zrobiłeś trening wg planu to znaczy że wszystko gra.
  • Odpowiedz