Aktywne Wpisy

Ytarka +126
Jeden rabin powie tak, drugi rabin dostanie padaczki a ja Wam powiem, że ten przedpokój nigdy nie czuł się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze krzesełko se machnęłam do kompletu. #czujedobrzeczlowiek
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Sriracha +190
Zwycięstwo!!!!!
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
Od tygodnia walczyłem z zapchana rura odpływowa w kuchennym zlewie, kret w płynie i soda + ocet nie dawały rady.
Kupiłem taka specjalna pompke, nie dało rady.
Kupiłem żmijkę, wkręciłem 9 metrów, 9 k---a metrów, nadal zapchane.
W desperacji odkryłem w sobie nieprzebrane pokłady kreatywności.
źródło: IMG_20250309_133202842
Pobierz

Witam mirkow
Moglibyscie mi z czyms pomoc w pythonie? Wydaje mi sie ze prosta sprawa, umialbym to zrobic paroma if loopami ale bardzo nie widzi mi sie uzywanie takiego brzydkiego rozwiazania, wolalbym cos bardziej eleganckiego ale jestem poczatkujacym :3
otoz mam plik routefile.txt ktory zawiera cos takiego:
1>2
"1" to jest starting node, ">" to po prostu separator ktory i tak wywalam, "2" to end node. Mam na tym caly program oparty ktory juz dziala i w ogole.
Problem w tym ze moj caly program oparty jest o integery, a wykladowca mowi ze input to beda 2 litery np.
B>E
i teraz pytanie, da rade to jakos w miare ladnie przekonwertowac na inty? W sensie: A = 0, B = 1, C = 2 etc.
nie chce calutkiego programu przepisywac i chyba latwiej bedzie po prostu przerobic input z liter na inty niz pisac wszystko od nowa
pomocy pls
Komentarz usunięty przez autora
ord('A')ord('A') - 97, wtedy będziesz miałA-0
B-1
C-2 itd