Aktywne Wpisy

powsinogaszszlaja +448
źródło: Znów rok na plus
Pobierz
spirityfree +54
Dawno temu podjęłam dezycję o braku dzieci z różnych powodów.
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki
Przez ten cały czas byłam ze swojego wyboru zadowolona. Nadal jestem i to bardzo. Obserwując ludzi z dziećmi jestem zadowolona jeszcze bardziej
#zwiazki

#snowboard #narty
Do zalet deski zaliczyłbym na pewno większy luz i swobodę, lżejsze buty (prawie tak wygodne jak adidasy) oraz łatwiejsze manewrowanie na stoku -
Co do kontuzji to narty głownie powodują skręcenia kolan i złamania kości nóg, a na snowbordzie stłuczenia kolan i tyłka oraz złamania nadgarstków i wybić barków/ łamania obojczyków. Polecam spróbować oba sporty, najlepiej pod okiem instruktora na początek. W mojej prywatnej opinii narty są bezpieczniejsze, zawsze jesteś zwrócony
@Kreation:
@Toniezarzutka: Jest to taka same brednia jak to, że snowboardziści robią więcej muld.
@Kreation: Jak całe życie jeździłeś na nartach to śmiało próbuj czegoś nowego :)
Plus deski to chyba tylko wygodniejsze buty :) No i chyba łatwiej "wejść" do parku, ale z drugiej strony narty dają większe możliwości trików. Sama nauka jazdy to oczywiście łatwiejsza na nartach, dlatego zresztą 3-4 latki
A odnosnie co daje wiecej funu (narty zjazdowe, freestylowy czy snb czy jeszcze cos innego) to
@bossbb: wut?
- zamiast jeździć, przez większość czasu siedzą sobie w najbardziej nieoczekiwanych miejscach stoku
- wykonując skręty powodują obsuwanie się relatywnie większych mas śniegu, pozostawiając po pewnym czasie gołą ziemię lub oblodzenie
- powodują problemy na wyciągach orczykowych przez nienaturalną konfigurację deski
Nie daj się zwieść, dołącz do
@korri: akurat "pługowcy" też tak robią:P