Jako rasowy stulej bez absolutnie żadnych znajomych mam zbyt dużo wolnego czasu, więc postanowiłem sobie go urozmaicić. Zamiast spędzać kolejne, nadchodzące urodziny samotnie przed komputerem uknułem plan: lubię latać, więc kupiłem bilet na lot z Gdańska do Krakowa (nigdy nie byłe w tym mieście). Połażę sobie po Krakowie jakieś 4-5 godzin i pójdę do hotelu spać. Następnego dnia pochodzę kolejne kilka godzin po Krakowie i za pomocą Pedolino wracam do Trójmiasta. Wspaniały plan dzięki któremu nie będę siedział w urodziny sam przez komputerem :) Mo-ha-ha. Pozdrawiam #krakow #gownowpis #wychodzimyzprzegrywu
stępnego dnia pochodzę kolejne kilka godzin po Krakowie i za pomocą Pedolino wracam do Trójmiasta. Wspaniały plan dzięki któremu nie będę siedział w urodziny sam przez komputerem :) Mo-ha-ha. Pozdrawiam #krakow
@dziobnij2: w krakowie to cię najwyżej gołębie obsrajo. Nie ma tam nic do zwiedzania a starówka jest zawalona mobilnymi budami do sprzedawania precli. Byłem tam i zażenowanie totalne, cygańskie miasto.
Brzmisz jak fajny człowiek, czemu masz sie za przegrywa?
@nvmm: Brzmieć, to sobie mogę. Znam się i jestem przegrywem.
jakie koszty?
@haakenn: Lot Ryanair z Gdańska do Krakowa: niecałe 70 zł, hotel na starówce Krakowa 109 zł, powrót Pendolino do Trójmiasta 100 zł. Zamknąłem się w 300 zł, także zważając, że lecę samolotem, to ta cena za obie strony jest bardzo atrakcyjna.
@dreptacz: o kurde handlują paróweczkami w turystycznym mieście, no żenada rzeczywiście, to takie żenujące kiedy ktoś próbuje zarabiać na życie...
Co tam że jest historyczna siedziba królów Polski, co tam jakieś sukiennice, co tam Kościół Mariacki i dzieła sztuki w środku ważne, że obsrają gołębie (bo przecież tylko w Krk są gołębie), no przecież po co ehh..
Dla takiego cygana ignoranta to pewnie i cygańskie miasto, natomiast dla kogoś kto chce
#gownowpis #wychodzimyzprzegrywu
źródło
@dziobnij2: jakie koszty?
@dziobnij2
@nvmm: Brzmieć, to sobie mogę. Znam się i jestem przegrywem.
@haakenn: Lot Ryanair z Gdańska do Krakowa: niecałe 70 zł, hotel na starówce Krakowa 109 zł, powrót Pendolino do Trójmiasta 100 zł. Zamknąłem się w 300 zł, także zważając, że lecę samolotem, to ta cena za obie strony jest bardzo atrakcyjna.
Co tam że jest historyczna siedziba królów Polski, co tam jakieś sukiennice, co tam Kościół Mariacki i dzieła sztuki w środku ważne, że obsrają gołębie (bo przecież tylko w Krk są gołębie), no przecież po co ehh..
Dla takiego cygana ignoranta to pewnie i cygańskie miasto, natomiast dla kogoś kto chce
@dziobnij2: w starym mieście jeśli już, a jeść nic nie zamierzasz że liczysz tylko koszty transportu i spania?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Stare_Miasto_w_Krakowie
ale widzą po tym co piszesz, to nawet sieczki w głowie nie masz, a pisowcy przy Tobie to geniusze