Bez państwa, piekarze organizowali by się w ogromne kartele i na bułkę czy chleb, ludzie musieli by wydać ogromne pieniądze. Wszyscy biedni umarli by z głodu, albo musieliby pracować jako niewolnicy na farmie soi (a nawet nie byli by weganami)!
@mihaubiauek: Bez komentarza. Jesteś albo totalnie głupia albo trolujesz.
@Kapitalis: Nie chcę nic wprowadzać, ludzie są zbyt źli i zachłanni na życie w utopiach takich jak akap czy komunizm.
@Mawak: Lol, ale akap nie jest utopią, najbardziej nierozwiązywalną kwestią w AKAPie jest kwestia ochrony środowiska, wszystkie pozostałe są w 100% rozwiązywalne i prawdopodobnie lepsze od rozwiązań państwowych
@Mawak: W somalii nie masz akapu, tylko bande dzikich murzynów którymi rządzą jakieś lokalne rady/wodzowie poszczególnych plemion. Z resztą rozwinął się tam dosyć ciekawy system płatności bezgotówkowych którego nie ma np. w cywilizowanych krajach ( ͡°͜ʖ͡°). Teraz sobie pomyśl jakby wyglądał AKAP w krajach gdzie nie ma murzyńskiej mentalności ani nie startuje się z poziomu epoki kamienia łupanego (jak murzyny w afryce)
TP S.A to typowy żenujący przykład dzikiej prywatyzacji w Polsce. Sprzedalismy całą sieć telefoniczna Francuzom tylko po to by nas doili jak krowy. Tragedia.
@mihaubiauek: Bez komentarza. Jesteś albo totalnie głupia albo trolujesz.
@MacDada: Jest dokładnie tak jak piszesz. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@MacDada: Wiem, kręci się on wokół przedsiębiorców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kapitalis: Nie chcę nic wprowadzać, ludzie są zbyt źli i zachłanni na życie w utopiach takich jak akap czy komunizm.
@Mawak: Lol, ale akap nie jest utopią, najbardziej nierozwiązywalną kwestią w AKAPie jest kwestia ochrony środowiska, wszystkie pozostałe są w 100% rozwiązywalne i prawdopodobnie lepsze od rozwiązań państwowych