Wpis z mikrobloga

@michal_szn: Kiedy przyjeżdżają do nas w odwiedziny i ktoś dzwoni do teścia, odpowiada, że są "u dzieci". Jestem traktowany jak pełnoprawny członek rodziny.

Wcześniej mieszkaliśmy przez 3 lata w Polsce i żartowali, że porwałem im córkę ;) Nigdy nie odczuwałem z ich strony żadnej niechęci lub uprzedzeń.

Zresztą - przed zajęciem Krymu i całym politycznym zamieszaniem, Rosjanie wiedzieli o Polsce mniej więcej tyle, ile my dzisiaj wiemy o takich... hmm...
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: Maciejczuk zawsze prowokował i szukał rozgłosu. W tamtej rozmowie wystarczyłoby żeby zamiast słów "w gównie" użył słów "w biedzie" i nie byłoby aż tak źle.

Nawet jak w studiu jego nie szanowali to mógł zachować fason i pokazać co to jest kulturalna wypowiedź.

Jedyne o co można mieć żal do zwykłych Rosjan to że dają się tak łatwo manipulować i ponosić emocjom, ale to chyba cecha wspólna wszystkich Słowian
  • Odpowiedz
@polyakvpitere bo Maciejczuk to zwykły prowokator, sproboj mu to napisać na facebooku, jakby nie patrzeć, konstruktywna krytyka/opinia a zbanuje Cię wyzywając przy tym;)
Kiedyś robił akcje, w której zbierał pieniądze na swoje podróże krajoznawcze, a miesiąc później dawał 2000zł za jakiegoś Ukraińca który coś tam krzyczał. Zapytałem w normalny sposób jak to się dzieje ze na wycieczki nie ma a 2000zł chce ot tak za jakiegoś banderowca wydać który coś tam
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: No super, że ci te sery smakują...smacznego oczywiście.
Proponuje spojrzeć na to o czym już pisałem przy okazji...drogi i autostrady łącznie, takie zestawienie naszego kraju i Rosiji - tej potęgi, w tak ciemnej dupie jest mało która kraina, tyle.
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: o to to, nie chciałem wychylać się za bardzo ale ten typ od bójki z rosji i ruskich zrobił no po prostu piekło i demony. oglądałem z 90% odcinków miszy autostopem i jakoś nie widziałem żeby było chociaż blisko do tego co maciejczuk pisał. tak jak mi to kiedyś brat (co interesuje się rosją) wytłumaczył temat ukrainy i czemu lubi wschód - ukraina to taka polska 20 lat temu.
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: skoro Rosjanie tacy fajni to ciekawe dlaczego popieraja interwencje na Ukrainie. I tez ciekawi mnie dlaczego z tych kilku Rosjan z ktorymi rozmawialem po tym co mowili skrecalo mnie z zazenowania - popieranie stalina, komunizmu, krym jest nasz itd. ja mysle ze to jakis ruski troll jak zwykle podlapal sytuacje. oczywiscie zgadzam sie ze nie wszyscy Rosjanie tacy sa, przeciez to tez ludzie ale ewidentnie z tym krajem jest
  • Odpowiedz