Wpis z mikrobloga

@polyakvpitere: i jeszcze w Polsce ludzie mówią, że w Rosji taka cenzura i komuna, że za złe słowo o wodzu Putinie ludzie z całych wiosek są wsadzani do więzień, wysyłani do łagrów itp. Naprawdę.

Po czym włączam autostopem na kołymę i słysze 'Ty poljak my się napiju, ty buchajet?' ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie jest tajemnica, ze Putin laduje w propagande w Polsce ogromne pieniadze. Nagle na Wykopie pojawia sie jakas zielonka zachwalajaca wspaniala matke Rosje i podburza przeciwko Polakowi, ktory strasznie Rosjan uwiera w dupsko i nikt o nic nie pyta, nawet kilku w komentarzach ci bije brawo ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@Flypho: Jak się wszędzie widzi rosyjską propagandę, to powinno się zastanowić, czy się nie ma paranoi.
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: Możesz zrobić teraz weryfikacje? Masz na 100% w domu coś z Petersburga (paragon z nazwą miasta, bilet itp.) i np. zrób zdjęcie tego z kartką wykop i dzisiejszą datą. Wtedy raczej będzie +/- autentycznie i nie będzie komentarzy, że jesteś agentem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A sam post bardzo fajny i czekam na ama. Szczególnie ciekawi mnie właśnie opinia "zwykłych" ludzi na temat Polski i
  • Odpowiedz
@Flypho: I co, znalazłeś już dowody na to, że jestem ruskim agentem, czy już samo zakwestionowanie twojego skrzywionego spojrzenia na świat pozwoliło ci wydać wyrok?
  • Odpowiedz
  • 0
@polyakvpitere Również byłem w Petersburgu i mam miłe wspomnienia z tego miasta. Ludzie byli w porządku, przynajmniej Ci których ja spotkałem. Zgadzam się z Tobą, większość ludzi stara się tam żyć swoim życiem.
  • Odpowiedz
Mieszkam w Niemczech. Pracuje razem z niemcami, kazachami, japonczykami, bulgarami, ukraincami i rosjanami. Wszyscy są pozytywnie nastawieni do polaków , uśmiechnięci, życzliwi, prócz jednej nacji. Zgadnijcie ktorej? Rosjanie chyba mają to zakodowane w DNA, że nas nienawidzą.
  • Odpowiedz
@Flypho ja nie jestem zielonka. Jeździłem dużo po Rosji i to co pisze Maciejczuk to zwykłe kłamstwa. W Rosji spotkałem się głównie z niezwykłą gościnnością i pomocą. Jedzenie smakowało tak samo. I nikt mnie nie opłaca. Po prostu większość tych wykopków które nienawidzą Rosji to zwykłe piwniczane przegrywy które nigdy nie opuściły tego kraju. Zwykle z patologii rodzinnych gdzie się nie przelewa i sfrustrowany ojciec szuka winnych za to że jest
  • Odpowiedz
@Flypho: Polski paszport i paragon z restauracji z Petersburga z dzisiejszą datą implikują, że osoba wrzucająca to zdjęcie legitymuje się tym dokumentem i przebywa w tym mieście.

Oczywiście, nadal mogę być polskim trollem na ruskim kontrakcie.
  • Odpowiedz
@polyakvpitere: dla mnie problem z Rosją jest taki, że wielu z nich ma mentalność niewolnika. Widać to po poparciu dla Putina - rządu autorytarnego, trzymającego Rosjan za mordę, nie pozwalającego sobie na otwartą krytykę, tępiącego wolność słowa. Rosjanie dobrze czują się pod czyimś butem i dla mnie to jest zupełnie niezrozumiałe. Do tego popierają postawy ksenofobiczne i homofobiczne, jeszcze daleka droga przed nimi w stronę cywilizowanego świata.
  • Odpowiedz
@blubi_su: @Spajkuss: @fioletowy11:

Napisałem do moderacji, ale nie wiem jak szybko oni reagują - jak zrobić AMA? Tworzę znalezisko, wrzucam tag ama i to wszystko? Co potrzebne jest jeszcze do weryfikacji? Napisałem już wstęp, mogę wrzucać, ale chciałbym być zweryfikowany od początku żeby uniknąć niepotrzebnych oskarżeń ;)
  • Odpowiedz