Aktywne Wpisy
Goronco +768
theOstry +36
#kredythipoteczny #nieruchomosci #inwestowanie
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Ostatnio gadałem ze znajomymi. Łączny przychód na rękę 25k dla parki. Kredyt rata 7k, do spłaty jeszcze 950k. Dwa auta w lizing 4k. Średnio miesięczny rachunek za grzanie chaty 2k (pompa ciepła, brak fotowoltaiki) resztę #!$%@? na wakacje co kwartał. Nie nadplacili kredytu o złotówkę, nie założyli fotowoltaiki. Zero oszczędności. Ja #!$%@? jak można tak żyć, wystarczy, że jednej osobie podwinie się noga.
Czy jest ktoś na wykopie, kto zarabia mniej niż 10k netto poza mną? Jeśli jesteś - proszę zgłoś się, bo mi tak głupio być samotnym biedakiem na stronie gromadzącej największe elity RP, a tak to nas chociaż dwóch będzie :/
Nie ma dnia abym nie przeczytał, że ktoś stęka że 10k to drobniaki, że za 3k to mu się nie opłaca wstawać z łóżka a stawka 100 zł/h to chyba jak kończysz licbazę i masz ledwo maturę, żeby się za takie grosze męczyć. Wszyscy mając 18 lat mają 10 lat doświadczenia w programowaniu i 4 firmy prowadzą, a mi tak głupio trochę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
nie gadam z tobą przegrywie
@Khaine:
Najzabawniejsze jest to, że sam jestem programistą i monitoruję rynek oraz oferty nie bieżąco, czytam także statystyki zarobkowe i za #!$%@? się te mityczne 15k (brutto w dodatku a nie netto) nie zgrywa z rzeczywistością jak się nie jest w top 1% najlepszych i najbardziej doświadczonych pracowników w kraju. I jakoś nie potrafię uwierzyć, że 100% z tych 1% siedzi na wykopie xD
@Khaine: I ty się dziwisz dlaczego nie zarabiasz 15K? ( ͡° ͜ʖ ͡°)