Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 169
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shavack: a no i jest jeszcze heca na reddicie, że przyjęli nowych moderatorów na /r/The_Donald i /r/WikiLeaks i że te subreddity nie są już wiarygodnym źródłem informacji (bany i kasowanie postów)
  • Odpowiedz
@shavack: Wybacz moje laickie pytania, ale nie jestem dobrze zorientowany w temacie, choć chciałbym byc. Jesli dasz radę to prosiłbym o wyjaśnienie ;)
Po pierwsze - jak rozumiem WL moze byc obecnie przejęte przez FBI? W związku z tym wszystko co jest publikowane i ujawniane co najmniej przepływa przez palce FBI?
Po drugie - JA moze nie żyć? A jak rozumiem pizzagate moze byc jak ochłapem dla przykrycia gorszych numerow?
  • Odpowiedz
@appylan: Pamela Anderson ma jakąś fundację, która pomaga pokrzywdzonym/zgwałconym kobietom i już wcześniej się spotykali/aranżowali spotkanie (słabe źródło, ale źródło - wrzesień 2014

@paprok: byłem, ale i tam są tysiące sprzecznych informacji. Albo ludzie są naprawdę zdezorientowani i nie wiedzą co myśleć, albo 'siły wyższe' zaangażowały spamerów, żeby siać zamęt i powodować zamęt...

@ceo2:
ad. 1. Tak, jest taka szansa. Największym argumentem stojącym za tym jest to, że
  • Odpowiedz
@ceo2:
2. są takie przypuszczenia... ma to związek z akcją pod ambasadą i rzekomym atakiem chemicznym który zablokował lokalne lotnisko (są przypuszczenia, że wtedy go wywieźli)
3. tak zwany Dead Man's Swtich... chodzi o to, że co jakiś czas coś publikujesz, lub odwlekasz zadziałanie jakiegoś mechanizmu. jak nie żyjesz, nie jesteś w stanie tego zrobić, i wtedy dane które były zabezpieczniem zostają ujawnione. ale są przypuszczenia, że ogromny atak DDoS
paprok - @ceo2: 
2. są takie przypuszczenia... ma to związek z akcją pod ambasadą i ...

źródło: comment_w7rYV2XnG9Q4fFzPwcz5Lc7aWkMZUAhD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@shavack: Jedno jest pewne, ogólnie dzieję się coś niepokojącego co nie może wyjść na jaw, a te mini afery to jedynie elementy jakiejś większej gry, za której stoją najwyższe władze.
  • Odpowiedz
@shavack: to teraz pytanie - czy jest jeszcze szansa na uruchomienie tego "dead man's switch", czy już po zabawie, służby zrobiły swoje, można się rozejść?

Ehhh, gdyby tak motłoch otworzył oczy....
  • Odpowiedz