Wpis z mikrobloga

@dave8: Mirki mam kilka pytań o Xiaomi Redmi 3S.
- czy pierwszą (slot 1) kartą sim może być microsim, czy tylko nano ?
- czy soft MIU POLSKA 8 to jest to samo co Global rom 8? Jeśli nie to czym się różnią, który lepszy? Czy ten polski też jest aktualizowany przez OTA?
- co myślicie o tej aukcji i sprzedawcy: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3s-2gb-16gb-snapdragon-430-gratisy-i6600452221.html
#android #xiaomi
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- czy pierwszą (slot 1) kartą sim może być microsim, czy tylko nano ?

@dave8: uzyawsz ktory slot chcesz

- czy soft MIU POLSKA 8 to jest to samo co Global rom 8? Jeśli nie to czym się różnią, który lepszy? Czy ten polski też jest aktualizowany przez OTA?

to nie to samo, miuipolska nie ma ota
  • Odpowiedz
@kAdi: hmm czyli Global lepszy, a jak na tej aukcji piszą że jest już wgrany MIUI Polska, to łatwo zmienić na ten Global?
  • Odpowiedz
ale jak masz miuipolska to masz odblowany

@dave8: choc nie koniecznie, bo wychodzily kiedys jakies wersje pod miflash. no ale uzywam xiaomi.eu (czyli miuipolska) i dziala mi wszystko.
  • Odpowiedz
  • 0
@dave8 żeby wgrać MIUI Polska trzeba mieć odblokowany bootloader oficjalna metodą więc nje sugeruj się klamstwem sprzedawców z Allegro. Te telefony, jeżeli są niwe, nieużywane mają zablokowany bootloader o mają wgrane #syfmiui - przerobiona chińska wersja romu z dodanymi językami na którym jest masa problemów i kłopotów
  • Odpowiedz
@Kuba7: Myslisz że ten soft z powższej aukcji to ściema? Można to jakoś szybko sprawdzić (czy miui pl, czy global i w jakiej wersji) mając telefon w ręce?
  • Odpowiedz
  • 0
@dave8 nie wiem co sprzedają na miejscu, mogę Ci jedynie powiedzieć jak w Chinach. Opcje masz dwie w tej aukcji, albo legitny rom albo syf. miuiPolska.pl - tam znajdziesz listę polecanych sklepów w pl
  • Odpowiedz
  • 0
@dave8 moja różowa też ma Redmi 3s ale kupiłem jej 3/32, strzał w dziesiątkę! Non stop simcity, Facebook, messenger i co tylko się da( ͡° ͜ʖ ͡°) przedtem miała zte v5 2GB i chciała mnie zabić
  • Odpowiedz