Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki, to co się właśnie przed chwilą stało kompletnie zryło mi mózg.

Poznałem na tinder dziewczynę. Nie lubię tej całej skali Ruchensteina, ale żeby zobrazować jej wygląd to najbliżej jej do mocnego 8/10. W trakcie chatu, a później paru rozmów na skypie okazała się dosyć ogarnięta i inteligenta.

Ale przechodząc do meritum.
Po dwóch tygodniach pisania i rozmów, wyszła z propozycją spotkania się. Każdy ma swoje plany, więc stanęło na wspólnym obiedzie.
Pierwsze wrażenie: wow! Wyglądała super, rozmowa się kleiła. Zjedliśmy główne danie, czekamy na deser.

I teraz się zaczyna!
Rozmawiamy sobie o jej pracy, a ona nagle pyta:
- Mógłbyś ściągnąć okulary? Bo chciałabym Cię bez nic zobaczyć.
No dobra ok. Jestem krótkowidzem(szkła -2,0 -2,25). Ściągam je, a ona na to:
- Wiesz, dobrze wyglądasz też bez nich. Może przy mnie ich nie nosić?
Wtf? Mówię jej, że mam wadę wzroku, więc muszę jej mieć ubrane, to chyba logiczne.
- Nie mogłabym być z jakimś okularnikiem. Albo założysz soczewki, albo nie licz na naszą znajomość.m
I tak poprostu wzięła swoje rzeczy i wyszła.
WTF?! Teraz siedzę i kończę drugą porcję lodów, próbując ogarnąć o co chodzi...
Może ktoś z Was wie?

#tinder #zalesie #logikarozowychpaskow #niepasta #takbylo
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@d0t3r: Widocznie nie wiedziała co jej nie pasuje w tobie i szukała albo wiedziała ale głupio jej było powiedzieć.
Też tak raz lasce zrobiłem - nie chciałem jej mówić, że jest brzydka, to powiedziałem, że lubię tylko laski z długimi włosami (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@nutiniss: zamiast sie głupio wsciekać że sie nie domyślił że królewna na taką pogodę nie wychodzi, to powiedz kulturalnie, że ten pomysł nie przypada Ci do gustu i sama zaproponuj inne rozwiązanie, lepsze miejsce:) bo tak to jakby on zaczął wymieniać 240120516 miejsc, a Ty na wszystkie "nie" to by już dawno to p---------ł. jeszcze kontrinicjatywa nikomu nie zaszkodziła:)

ja tam do domu zapraszałem zawsze. jak spodobałem się to się
  • Odpowiedz
@Ambiwalentnik: o już, jeden komentarz i zaraz królewna ( ͡° ͜ʖ ͡°) jakby takim zlotomyślcom z mirko zaproponować kawę zamiast spaceru, to by zaraz stwierdzili, że na pannę kasy nie będą wydawać ;) (bo sama za siebie nie zapłaci, na pewno chce naciągnąć)
  • Odpowiedz
@d0t3r: Bo tinder jest jak sklep z cukierkami, mozna przebierac ile dusza zapragnie, 2 tyg to juz za dlugi staz i pewnie jej nie podpadles z czyms i tyle. Nikt sie na tinderze nie stara, bo zawsze mozna sprobowac innych cukierkow, wszystkie sa latwo dostepne
  • Odpowiedz
(bo sama za siebie nie zapłaci, na pewno chce naciągnąć)

@nutiniss: zbyt dużo takich i gorszych historii, by się nie przestrzegać w jakiś sposób:) tak jak różowe nie chcą seksu za darmo, bo sobie myślą "musi coś sobą zaprezentować koleś", tak my nie chcemy płacić, starać się, wymyślać i zostać na lodzie, mimo że różowa jeszcze nic od siebie nie dała oprócz ładnego wyglądu i zgodzenia się na to że za nią zapłacimy:)

jeden komentarz i zaraz
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii @Khaine @Ambiwalentnik - no kurna, ile Wy macie lat? Sezon spacerowy się skończył. Super spotkanie, bulwo, plątać się na zimnie po ciemnych i mokrych ulicach. "Będę dwie godziny łazić bez celu po mrozie zakutany po czubki uszu, ale nie pójdę do jakiejś kawiarni/pubu, bo jeszcze mnie ten szlauf naciągnie na kawę za 5 zeta" Pierwsze spotkanie ma charakter zapoznawczy, każdy powinien płacić za siebie. Zapraszając laskę na 'spacer'
  • Odpowiedz
@d0t3r:

Po dwóch tygodniach pisania i rozmów,

Hm... a rozmowy przez kamerkę były? Jeżeli nie było, to może po prostu oceniła, że są zbyt duże dysproporcje pomiędzy twoją najlepsząfotkąjakądałosię_zrobić a realem i laska zwyczajnie uciekła. A że nie była głupia to najpierw zjadła darmowy obiadek, potem na prędce wymyśliła jakiś powód i fruuuuuuu....
  • Odpowiedz
@Darka89

mróz
Zważ, że np. ja mieszkam w Polsce, a nie na Syberii.
A spacery zimowe też zajebista sprawa. Doswiadczanie uspionej przyrody i ogladanie ladnych widoczkow jest celem samym w sobie.

Co to się porobiło, że taki leń jak ja, ktory zazwyczaj wybiera puby broni spacerkow xD.
  • Odpowiedz
@Darka89:

Pierwsze spotkanie ma charakter zapoznawczy, każdy powinien płacić za siebie.

Chyba, że jakieś karyńsko obmyśli sobie chytry plan jak powyżej, a takich na Tinderze zapewne nie brak ( ͡°
  • Odpowiedz
@hefpiot: No tak, przecież wada wzroku to poważne upośledzenie, prawie jakby miał dałna xD Takim to życzę starości z kotami, bo ludzkości wyjdzie to na dobre jak królewny nie przekażą dalej genów i nie nasrają kolejnemu pokoleniu do głowy. P------o im się w głowach ostatnio już totalnie. Minimum 185 wzrostu, morda 9/10, sylwetka z okładki Men's Health, miły, troskliwy, ale jednocześnie męski i twardy, zarobki minimum 7k miesięcznie, bo biedak
  • Odpowiedz