Wpis z mikrobloga

Mirki i mirabelki, to co się właśnie przed chwilą stało kompletnie zryło mi mózg.

Poznałem na tinder dziewczynę. Nie lubię tej całej skali Ruchensteina, ale żeby zobrazować jej wygląd to najbliżej jej do mocnego 8/10. W trakcie chatu, a później paru rozmów na skypie okazała się dosyć ogarnięta i inteligenta.

Ale przechodząc do meritum.
Po dwóch tygodniach pisania i rozmów, wyszła z propozycją spotkania się. Każdy ma swoje plany, więc stanęło na wspólnym obiedzie.
Pierwsze wrażenie: wow! Wyglądała super, rozmowa się kleiła. Zjedliśmy główne danie, czekamy na deser.

I teraz się zaczyna!
Rozmawiamy sobie o jej pracy, a ona nagle pyta:
- Mógłbyś ściągnąć okulary? Bo chciałabym Cię bez nic zobaczyć.
No dobra ok. Jestem krótkowidzem(szkła -2,0 -2,25). Ściągam je, a ona na to:
- Wiesz, dobrze wyglądasz też bez nich. Może przy mnie ich nie nosić?
Wtf? Mówię jej, że mam wadę wzroku, więc muszę jej mieć ubrane, to chyba logiczne.
- Nie mogłabym być z jakimś okularnikiem. Albo założysz soczewki, albo nie licz na naszą znajomość.m
I tak poprostu wzięła swoje rzeczy i wyszła.
WTF?! Teraz siedzę i kończę drugą porcję lodów, próbując ogarnąć o co chodzi...
Może ktoś z Was wie?

#tinder #zalesie #logikarozowychpaskow #niepasta #takbylo
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@d0t3r: Jeśli nie chodzi o to, że nie chciała wydawać/nie miała kasy, to może po prostu jej się nie spodobałeś, a nie potrafiła znaleźć lepszego argumentu na niespotykanie się. Czasami wydaje się, że randka spoko, a jednak druga strona odbiera ją zupełnie inaczej. Nigdy nie wiesz.
  • Odpowiedz
@d0t3r: Tak po mojemu, z calym szacunkiem do Ciebie. Z------s :D
Ona sprawdzala czy jestes w stanie sie poswiecic dla niej i przerzucic sie na soczewki. Wystarczylo pokiwac glowa, powiedziec ze juz o tym myslales dlugo, ze wiesz ze lepiej wygladasz bez okularow itd. Stuknac ja i zobaczyc co dalej. Jakby rzeczywiscie byla glupia to dziekujesz i do widzenia, a jak nie to bys myslal potem co dalej. A tak?
  • Odpowiedz
@janeeyrie @axisss @PrzyrkrytyArdrian - Ale nie dostrzegacie co tu jest największym failem. Ok, laska ma prawo mieć swoje najbardziej dziwne oczekiwania - jej sprawa. Mogło też być, że OP jej nie spodobał się z zupełnie innego względu, albo rozczarowało ją i męczyło to spotkanie ze względu na jego ew. zachowanie i chciała znaleźć pretekst żeby się stlenić. OK. Tylko gdybym ja była w takiej sytuacji, że wylądowałabym na jakiejś
  • Odpowiedz
@Darka89: No nie wiadomo bo jak op ja zaprosil to op placi. Proste. Jasne ze ona moze byc suka wykorzystujaca takie okazje, ale moze byc tez normalna kobieta ktora zostala zaproszona i nie powinien jej interesowac rachunek. Kazda sytuacja ma dwie strony a znamy tylko jedna. Fakt jest taki ze op mogl a nie podolal bo okularow mu szkoda.
  • Odpowiedz
Mówię jej, że mam wadę wzroku, więc muszę jej mieć ubrane, to chyba logiczne.

@d0t3r: Całe życie myślałem, że okulary się zakłada. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@d0t3r: kiedyś spotykałem się z taką normalną, zwykła dziewczyną... nosiła okulary, takie trochę duże, nie pasowały jej bo miała dość delikatną twarz.

Zaproponowałem Jej żeby ściągnęła na chwile te okulary. Jak ściągnęła to szybko Jej je zakładałem bo nie potrafiłem na Nią patrzeć bez tych okularów - w sensie że przyzwyczaiłem się już do Jej twarzy z okularami tak bardzo, że bez nich nie wyglądała tak samo i mózg mi
  • Odpowiedz