Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +214
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Gdyby Związek Radziecki wciąż istniał, to bym nawet nie pytał, ale obrażeni na Rosję jak długo być musimy? Aż umrą wszyscy, którzy pamiętają II WŚ i lata komunizmu? Jeśli tak, to słabo, bo ja się urodziłem jeszcze w PRL...
#rozkminy do #amerykawybiera2016, bo ja jednak wolę Trumpa, nawet jeśli kuma się z Putinem. Polska też powinna. Może by nam np. skredytowali jakąś elektrownię atomową i prąd byłby nieco tańszy i nie musielibyśmy robić tej p---------j zmiany czasu?
#usa #rosja #januszesprawzagranicznych
Skąd w ogóle pomysł żeby jakieś inne państwo dawało nam coś za taniej ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Doczytaj o kredytowaniu. Z tańszymi kredytami od pożyczki jeszcze się nie spotkałem.
@VAndaI wohooo, ale what? Mały ruch graniczny zachwieje naszymi stosunkami z innymi krajami.
Lepiej mieć jednego pewnego średniego sojusznika niż niewinnego dużego.
@babisuk: Nie jest, bo mamy Szmacierewicza, który np. w sejmie potrafi p-------ć, że Egipt sprzedał Rosjanom Mistrale za $1. No i zamach, wykopki, zaraz się okaże po ekshumacjach, że na ciałach szczątkach ciał znaleziono ślady materiałów wybuchowych itd.
@SDammtsg: Rzuć jakimś przykładem. Może z USA?
@VAndaI: Złe stosunki z Rosją wynikaja z różnic interesów w obecnych czasach a w mniejszym stopni z przeszłości,chociaż pozostawienie pomników radzieckicj też jest artykuowane jako pierwszoplanowy warunek rosyjskiej strony jeżeli chcemy poprawy stosnuków wzajemnych.
Tu trzebaby pójść na ustepstwa jak Wegrzy. W Budapeszcie nadal stoi pomnik poswiecony żołnierzom ZSRR tłumiacym powstanie wegierskie w 1956. Planowana jest budowa innego pomnika sławiacego rosyjskich żołnierzy.
Zbytnie uzależnienie od Rosji ( nawet w rozumieniu duża wymiana gospodarcza) nie jest dobre bo ten kraj wykorzystuje je do narzucania swojego zdania i oczekuje jakiejs formy poparcia go czy innego