Aktywne Wpisy
blinkarA +17
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +30
jakie macie swoje małe marzenie

@WincyjBroni: hehe
@wjtk123: Angażowali, ale ZSRR w szczytowym momencie brało na siebie 80% sił III Rzeszy. Do lądowania w Normandii Zachód praktycznie w cale nie wiązał hitlerowców w Europie, z wyjątkiem Włoch.
@wjtk123: Rozważając takie opcje należałoby przyjąć, że zachód wycofał się z wojny. Bo gdyby się nie wycofał, to Niemcy nie przerzuciliby wszystkiego na front wschodni.
Nie trzeba by
1) Niemcy posiadali inicjatywę strategiczną do końca 1942 r., a Sowieci ją ostatecznie przejęli dopiero w połowie 1943 r. Ostateczne wypchnięcie Niemców z terenów ZSRR to druga połowa 1944 r. Także L-L płynęło w kluczowych momentach.
2) odnośnie radzieckiej produkcji to przytaczając ją popełniasz podstawowe błędy. Po pierwsze nie zwracasz uwagi na to, że Alianci przekazali ZSRR ogromne ilości surowców i żywności - bez tego środki materiałowe i ludzkie
AD1) Ja przede wszystkim chciałem powiedzieć że w 41 udało się sowietom zatrzymać Niemców bez pomocy aliantów. W 42 owszem inicjatywa dalej należała do Rzeszy ale już w ograniczonym zakresie. Do lata męczyli się z Krymem, a potem ofensywa tylko na Kaukaz i Stalingrad zakończona olbrzymią porażką. W żadnym wypadku nie był to rozmiar
Po pierwsze co widzisz to duży napis ,,WII".
Pamiętaj, że to głównie politycy piszą historię, bo to ich decyzje są potem najbardziej widoczne.
A gdyby tak patrzeć na kurę przez pryzmat stereotypu to rzeczywiście wydaje się to śmieszne, prawda?