Wpis z mikrobloga

Jestem po operacji przepukliny pachwinowej (laparoskopowo). Ktoś przez to przechodził? Jak długi okres wracaliście do sportu? I czy po odpowiednim czasie można robić wszystko na 100%? #mirkokoksy #zdrowie #sport
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trustME w sumie nie ma co się spieszyć, leżałem właśnie z gościem któremu robili to już trzeci raz, bo za wcześnie wracał do pracy fizycznej. Zastanawiałem się, bo lekarz napisał, przy wypisywaniu mnie, że "ograniczona aktywność fizyczna" czy jakoś tak, bez żadnych terminów ani nic, a nawet nie miałem okazji z gościem pogadać
  • Odpowiedz
@Czarlesone: wybacz za odkopanie wpisu ( ͡º ͜ʖ͡º)
czeka mnie ten sam zabieg. Pamiętasz może, jak wyglądał pierwszy dzień, tydzień (chodzi mi o ból i możliwości ruchowe)? Dam radę wrócić samemu ze szpitala do domu (trzeba będzie przejść w sumie z kilometr)?
  • Odpowiedz
  • 0
@Morgoth143 cześć. Pierwszy dzień po operacji pewnie zostaniesz jeszcze w szpitalu, ja chyba wróciłem po dwóch czy trzech dniach bo wszystko było ok. Co do możliwości ruchowych, nie pamiętam dokładnie ile to było po operacji (chyba w drugim dniu), ale moj pierwszy "spacer" do toalety oddalonej może z 5 metrow trwał 10 minut, a w drugą stronę już na wózku mnie odwieźli. Ale jak mnie wypisywali to byłem już w stanie
  • Odpowiedz