Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Po co ludzie w ogóle istnieją? Rodzą się, walczą o to, żeby przetrwać, mieć co zjeść, spłodzić następnych i do piachu.
#pytanie #zycie #senszycia #filozofia #depresja
I dlatego też jest tak zajebisty :)
Chyba nie umiem dać się porwać drganiom duszy.. Ale spróbuję
@latajacy_sarkofag dla jednych jest zajebisty, dla innych nie. Różnie bywa. Zależy jak kto sobie je ułoży ;)
I chyba emocjonalna ma najbardziej wpływ. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Nie do końca, bo wiele rzeczy psuję, a na niektóre nie mam wpływu, że świat wygląda taka a nie inaczej.
Do szczęścia, przybliżenia się do Boga i polepszenia stosunków ze światem.
Staram się, ale jest czas radości i czas smutku.
Bo Bóg ich stworzył, by żyli wiecznie w
No tak, ale twój świat składa się raczej z twoich decyzji.
Bóg.. Wiem, że istnieje, ale zaczęłam wątpić w to, że chce mojego szczęścia. Mam wrażenie, że chce wypróbować moją wytrzymałość.
Czytałam fragmenty. Miewam wiele takich rozkmin.
@Lisia zazdroszczę optymizmu i życzę dalszego powodzenia w życiu! ;)
Może coś zagłusza Jego głos. Bóg mówi w ciszy, w takiej ciszy która pozwala być sam na sam z własnym sumieniem. Potrzebujemy pokory, czyli zdolności do uznania sprawiedliwości - inaczej nie da się wytrzymać z własnym sumieniem.
Jeśli Bóg istnieje, to na pewno pragnie naszego szczęścia. Ale
No tak. Być może masz rację. Tylko niektórzy nie mają tyle siły, zsby czekać na to szczęście latami.
@nika612 No tak. Życie samo w sobie jest piękne. ;)
@Amestris: a niektórzy mają siłę żyć, pomimo jego braku.
Ale dodatkowo napisze, że nasze życie składa się z decyzji . Zawsze decydujemy czy nic nie robić czy robić cokolwiek. To jakie decyzje podejmujemy, przekłada się na nasze istnienie na tej planecie. Więc decyzje jakie podejmujemy tworzy sens życia. Czasem wybieramy świadomie = zjem kanapke /nie zjem kanapki ale zjem czekolade. A czasem nie świadomie "