Wpis z mikrobloga

Dojazdy do pracy (patrz: commuting) w Kopenhadze- stolicy Danii.
A w Warszawie i całej Polsce wciąż śmierdzący samochód... W Skandynawii i na zachodzie odchodzi się od samochodu na rzecz roweru i komunikacji miejskiej. W Berlinie jest 2 razy mniej samochodów na osobę niż w Warszawie.
Poniższe dane dla Kopenhagi są z 2010r. teraz jest jeszcze więcej na korzyść roweru tam.
#dania #rower #warszawa #polska #zdrowie #ekologia #swiat
Pobierz johanlaidoner - Dojazdy do pracy (patrz: commuting) w Kopenhadze- stolicy Danii.
A w...
źródło: comment_KSDfQ4W0vHXyE5GQsEh0qNo1Ze7LWGGn.jpg
  • 10
@johanlaidoner: tyle że jazda rowerem po warszawie to kaszana totalna, szczególnie szosowym. Z dróg cię wywalają, ścieżki w większości ze starej zniszczonej kostki po której chodzą ludzie(teraz budują już co prawda asfaltowe), jak wjeżdzam do warszawy to moja średnia spada o 3-6km/h
@advert: Uff, jak dobrze, że Polacy tak pięknie pachną. Nie to co śmierdziele Duńczycy!

Jadąc komunikacją miejską w Polsce można się przekonać jak słodko pachną pracujący Polacy, po prostu piżmo w czystej postaci. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@unknown_stranger: zdając sobie sprawę z generalnego problemu z zapachem w Polsce, z ciekawości zapytałem jak sobie poradzono z tym w Danii.
ale jedyne co dostałem to po raz kolejny typowe "jak się wolno jeździ, to się człowiek nie poci", a z tak oczywistą bzdurą nawet nie da się dyskutować.
@advert: Sprawa jest dość prosta i ma na to wpływ parę czynników. Jak całe życie śmigasz na rowerze to masz kondycje. W Danii temperatury nie są ani za wysokie ani za niskie, taki klimat morski. Mało kto robi jakieś wielkie dystanse do pracy. Osoby mieszkające pod Kopenhagą dojeżdżają kolejką S-Tog a potem na stacji mają rower.