@Cymes: Moja siostra jak szukała w szpitalu to też jej kazali płacić coś koło 1-2 pln za godzinę. Co najlepsze dotyczyło to tylko pielęgniarek i położnych, studenci z lekarskiego już nie musieli.
się śmiejesz, a podobno za staż w TVNie, chętni musieli płacić xD
@kthxbai1: płatny staż ma rację bytu... pod warunkiem, że dostajesz tam takiego przeszkolenia, że głowa boli (czyli w rzeczywistości jest to kurs / szkolenie, a nie staż ;)) .
@herejon: niestety tak jest. Może też dlatego, że praktykantki często dostają % od klienta(mniejszy niż normalny pracownik, ale zawsze coś) więc strzygą mniej a sprzątają więcej
@kthxbai1: To jest trochę inna sytuacja, bo TVN oferował możliwość szkolenia w branży (bardziej coś na zasadzie szkoły podyplomowej), w której można było też pracować w firmie po zakończeniu szkolenia. To było płatne.
Standardowe staże (czy to z łapanki, czy z programu Poławiacze Pereł - typowo reporterski) - są bezpłatne. Tj. ani firma nie płaci, ani stażysta. ( ͡°͜ʖ͡°)
@CreativePL: @frogfoot: @Andrzej_Golara: studiowałem dziennikarstwo swego czasu i miałem info od kogoś kto niby taki staż odbywał - przypuszczałem więc że z pierwszej ręki - zatem albo ktoś mnie zrobił w bambuko albo opcje były różne @mila-uk: oczywiście że wiem lepiej, w końcu jestem niebieski ( ͡°͜ʖ͡°)
a poza tym, gdyby zawołani się wypowiedzieli, rozwialiby wszelkie wątpliwości. No
źródło: comment_UNCJyEo8h61q18WQ3RkZGqV5yLgYeELg.jpg
Pobierzwołam @FaktyTVN żeby potwierdzili, chyba że to w innej redakcji było
@kthxbai1: płatny staż ma rację bytu... pod warunkiem, że dostajesz tam takiego przeszkolenia, że głowa boli (czyli w rzeczywistości jest to kurs / szkolenie, a nie staż ;)) .
Tutaj agencja szuka pracowników fizycznych i co oferuje?
"Nie pobieramy opłat od kandydatów za udział w rekrutacji."
Standardowe staże (czy to z łapanki, czy z programu Poławiacze Pereł - typowo reporterski) - są bezpłatne. Tj. ani firma nie płaci, ani stażysta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
kłamstwo powtażane tysiąc razy...
100
studiowałem dziennikarstwo swego czasu i miałem info od kogoś kto niby taki staż odbywał - przypuszczałem więc że z pierwszej ręki - zatem albo ktoś mnie zrobił w bambuko albo opcje były różne
@mila-uk: oczywiście że wiem lepiej, w końcu jestem niebieski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a poza tym, gdyby zawołani się wypowiedzieli, rozwialiby wszelkie wątpliwości. No