@NieMogeSieZarejestrowac: Nadal. Dużo assetów z Steam Workshop + Ploppable RICO ( mod do ustawiania assetów w dowolnym miejscu ) + duuuużo czasu i wyobraźni ;)
@St_Atheist: Np. rondo po prawej stronie, zamiast droga od razu lecąca "na północ" jako zjazd do tej dwupasmówki poniżej, to leci jakiś zawijas. Kolejne zdjęcie (nr 8) gdzie rondo jest prawie w centrum - po co takie zawijasy przy dojeździe z góry? Nie można było zrobić zwykłej, prostej drogi? Marnowanie przestrzeni jak dla mnie.
@NMetyloAmfetamina: A czy w rzeczywistości wszystkie drogi są takie proste jak od linijki? W przypadku ronda, to bardzo sprytne rozwiązanie jak zrobić długi pas zjazdowy bezpośrednio z ronda, nie mając przestrzeni do zabudowy nad nim ( kładka dla pieszych obok IKEA ). W drugim przypadku całkiem możliwe, że tam jest zbocze, którego nie widać, bo zakrywają go drzewa. W takim przypadku całkiem logiczne, że rozciągając drogę do takiego zawijasa, zmniejszamy kąt
@NMetyloAmfetamina: my gracze jesteśmy przyzwyczajeni do kreślenia prostokątów miejskich żeby jak najwięcej upakować na kwadracie. Ale okazuje się, że im bardziej rozciągnięte miasto i im więcej wolnych przestrzeni, tym jest ono ładniejsze :)
Więcej tu: http://imgur.com/a/M5hqa#FfMkRNX
#citiesskylines #gry #pcmasterrace
Te drogi to chyba ktoś specjalnie tak dziwnie pobudował?
Np. rondo po prawej stronie, zamiast droga od razu lecąca "na północ" jako zjazd do tej dwupasmówki poniżej, to leci jakiś zawijas.
Kolejne zdjęcie (nr 8) gdzie rondo jest prawie w centrum - po co takie zawijasy przy dojeździe z góry? Nie można było zrobić zwykłej, prostej drogi? Marnowanie przestrzeni jak dla mnie.
Z tym pierwszym w sumie racja, co do drugiego nie wiem :)