Wpis z mikrobloga

Szukam jakiegoś laptopa skrojonego pod studia i nie tylko, bo studentem jestem tylko w weekendy ( ͡° ͜ʖ ͡°), jako że studia informatyczne to laptop oprócz Visual Studio i innych uczelnianych rzeczy, wykorzystywany będzie też do Abletona, Photoshopa, oglądania śmiesznych obrazków i filmów, a czasami i do jakiejś gierki. I z tymi wszystkimi wymaganiami nie chcę wydać więcej niż 2500zł na wszystko związane z laptopem.

Oprócz wykorzystywania laptopa, moje wymagania to przede wszystkim dysk SSD ~250GB, matowa matryca FHD lub 1600x900 (najlepiej jakiś IPS, ale w tym przedziale to już cud) w 14', ale z racji na posuchę w temacie 14-calowców, 15,6' też wchodzi w grę i do tego 8GB RAMu z jakimś dedykowanym układem graficznym.

Najbliżej tego czego oczekuję jest to: http://allegro.pl/bialy-laptop-lenovo-510-i3-ips-8gb-240ssd-940mx-i6528800496.html
Nie jestem tylko w 100% przekonany czy to dobry wybór, a i idealnie by było gdyby miał te 14 cali (,) Do tego sklep jakiś nieznany i nie wiadomo jaki dysk SSD tam siedzi. Mimo wszystko specyfikacja bardzo mi się podoba.

Jeżeli macie jeszcze jakieś inne, ciekawe propozycje to chętnie im się przyjrzę ( ͡º ͜ʖ͡º)

#pustulkowelaptopy #szukamlaptopa #laptopy #kiciochpyt
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ZoNKeR: w sumie sam wspomniałeś o SSD, może poszukaj czegoś za ~2100 i dokup dysk 250GB SSD, system da się przenieść na różne sposoby(wtedy dysk z laptopa posłuży jako pendrive). Od siebie polecę byś kupił plecak do laptopa, bardziej użyteczny niż zwykła torba od laptopa.
  • Odpowiedz